10 STVARI KOJE VAM MAMA NIKAD NIJE REKLA! (A NEĆETE NI VI SVOM DJETETU)

U trenutku kada saznate da ćete postati roditelj život vam se zauvijek promijeni. Dok se uživljavate u ulogu roditelja, polako shvatate kako vaša majka osjećala.

 

Postajete svjesni žrtve koju je vaša majka podnijela i shvatate da postoje stvari koje vam ona vjerovatno nikad nije rekla.

RASPLAKALI STE JE… MNOGO PUTA!

Plakala je kad je otkrila da je trudna s vama, dok vas je rađala, kad vas je prvi put uzela u naručje. Plakala je od sreće, straha i brige.

ONA JE ŽELJELA TAJ POSLJEDNJI KOMAD TORTE

No kad je vidjela kako ga vi gledate nije ga mogla uzeti. Znala je da će biti puno srećnija ako vaš mali stomačić bude pun, a ne njezin.

BOLJELO JE

Kad ste je vukli za kosu, kad ste je grebali noktićima koje niste željeli odrezati, kad ste je grizli dok vas je dojila, kad ste je lupali u rebra još dok ste bili u stomaku…

UVIJEK SE BOJALA

Od trenutka kad vas je začela, činila je sve što je u njezinoj moći da vas zaštiti. Od vaših prvih koraka do tinejdžerskih izlazaka.

ONA ZNA DA NIJE SAVRŠENA

Svaka majka je svoj najgori kritičar. I zato je stroga prema sebi kada se radi o vama. Ako postoje neke stvari koje bi ona htjela ispraviti, morate joj dati do znanja da znate da je učinila najbolje što je tad znala.

GLEDALA VAS JE DOK SPAVATE

Nebrojene noći je provela budna, moleći se da napokon zaspite. Jedva je držala otvorene oči, ali je bila uz vas.

POPULARNO:  ČISTI JETRU, SMANJUJE HOLESTEROL, LIJEČI MALOKRVNOST, SPRJEČAVA RAK: OVA BILJKA OSTAVLJA DOKTORE BEZ POSLA!

NOSILA VAS JE DUŽE OD DEVET MJESECI

Naučila vas je držati u naručju dok kuva, čisti i jede. Uprkos bolovima u leđima i umoru držala bi vas jer ste vi željeli biti uz nju.

POPULARNO:  EVO ZAŠTO SU ŽUMANCA RAZLIČITIH BOJA I KOJE JE ZDRAVIJE I UKUSNIJE

SLOMILO JOJ SE SRCE SVAKI PUT KAD BISTE SE RASPLAKALI

Za majku nema tužnijeg zvuka od onog vašeg plača. Učinila bi sve što je u njenoj moći da vas smiri, a kad ne bi mogla da zaustavi vaše suze, srce bi joj se slomilo u milion komadića.

STAVLJALA VAS JE NA PRVO MJESTO

Mogla je izdržati bez hrane, tuširanja i sna. Uvijek je vaše potrebe stavljala ispred svojih. Provela bi cijeli dan brinući se za vas, a na kraju dana ne bi imala energije za sebe. Međutim, sljedeći dan bi se probudila i krenula sve ispočetka.

SVE BI PONOVILA

Biti majka je jedan od najtežih poslova na svijetu. Plačete, boli vas, trudite se, radite i učite. Ali uz to iskusite i više sreće nego što ste mislili da je moguće i osjećate da će vam ponekad srce puknuti od silne ljubavi. Unatoč boli, tuzi, dugim noćima i ranim jutrima, ona bi opet sve to ponovila, jer ste vi to zaslužili. Upravo zbog toga idući put kad vidite svoju majku recite joj hvala i neka zna da je volite. Vjerujte, to je nešto što joj ne možete reći previše puta.

Izvor: dnevno.hr