5 RAZLOGA ZAŠTO POSEGNUTI ZA GROŽĐICAMA

Među najraširenije sušeno voće u svijetu spadaju grožđice. Još od davnina su bile poznate, čak i drevnim civilizacijama u Perziji u Egiptu.

Niz je razloga zbog kojih su bile poznate u povijesti, ali i danas u svijetu.

Ne samo da su iznimno ukusne, već i pružaju čitav niz zdravstvenih koristi.

Grožđice su posebno dobre za one koji pate od zatvora, anemije, acidoze i groznica. Pomaže i ukoliko imate problema s premalo kilograma, a uza sve to, odlične su za zdravlje kostiju i zubi. Donosimo kompletan popis zdravstvenih beneficija koje grožđice nose sa sobom.

Anemija – budući da su bogat izvor željeza i bakra te vitamina B skupine, grožđice su odlične za stvaranje crvenih krvnih stanica, tojest protiv anemije. Redovitom konzumacijom može se podići razina željeza i potaknuti zgrušavanje krvi tijekom zacjeljivanja rana.

Oči – ogledalo naše duše također ima koristi od konzumacije grožđica. Organi vida vole vitamin A i fitonutrijente, a njima su grožđice bogate. Isto takom sprječavaju bolesti kao što je makularna degeneracija.

POPULARNO:  NAMOTAO JE ĆERKINU KOSU NA SLAMKE ZA PIĆE! UJUTRO, BILI SU ZAPANJENI REZULTATOM

Srce – redovita konzumacija pruža zaštitu od srčanih bolesti koje su jedan od vodećih uzroka smrtnosti u svijetu. Time što snižavaju razinu kolesterola i triglicerida, grožđice podižu cjelokupno stanje vašeg srca, čime se smanjuje rizik od bolesti. Budući da sadrže topiva vlakna, odlična su za snižavanje kolesterola koji je također jedan od značajnih faktora koji uzrokuju bolesti kardiovaskularnog sustava

Energija – prirodni šećeri u grožđicama poput glukoze i fruktoze odličan su izvor energije. Ti šećeri olakšavaju apsorpciju vitamina, proteina i drugih hranjivih tvari. Često ih konzumiraju sportaši kako bi dobili energiju i izgradili mišiće.

Probava – vlakna koja sadrži ta namirnica apsorbiraju vodu, čime se dolazi do laksativnog učinka, odnosno olakšavanja zatvora. Redoviti unos grožđica odličan je za zdravlje crijeva.

 

http://www.kakolijeciti.com