8 UPOTREBA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE STAKLA ZA KOJE NIKADA NISTE ČULI

 

woman polishing glass door using microfiber cloth and yellow latex gloves

Otkrivamo vam 8 načina upotrebe sredstva za čišćenje stakla za koja vjerujemo da do sada niste čuli. Uz ove savjete, postanite sami svoj Supermen u čišćenju životnog prostora!

1. POBJEDITE TVRDOKORNU MASNOĆU.

Poprskajte masno mjesto 2 do 3 puta sredstvom za čišćenje stakla i ostavite da stoji 15 minuta.

Bilo da je u pitanju prljava ringla ili tiganj, nakon 15 minuta moći ćete da samo obrišite poprskano mjesto krpom i mast će jednostavno skliznuti! Nakon ovog fenomenalnog trika, dobro operite i isperite posuđe.

2. VRATITE RAJSFERŠLUS NA PRAVI PUT.

Na mjesto gdje se zaglavio rajsferšlus prsnite 1 do 2 puta sredstvo za čišćenje stakla koje u ovom slučaju postaje pravo sredstvo za podmazivanje. Pomjerajte rajsferšlus naprijed i nazad dok se ne vrati na pravi put.

3. VRATITE SJAJ NERĐAJUĆEM ČELIKU I PLOČICAMA U DOMU.

Sredstvo za čišćenje stakla možete koristiti za čišćenje bilo koje površine u domu! Sređujete kuhinju? Uradite to za tili čas. Poprskajte pločice, frižider, radne površine, šporet, sudopera i samo prebrišite. Najbolje od svega je što ne ostavlja tragove čišćenja.

4. OČISTITE ELEKTRONSKE UREĐAJE.

Televizor, DVD plejer, kompjuter, lampa… Poslije sredstva za pranje stakla na vašim uređajima neće ostati ni trunka prašine i sve će sijati kao novo. Međutim, izbjegavajte da njime čistite.

5. ODSTRANITE SVE MRLJE.

Sve mrlje od kafe, hrane, pića, krvi možete da uklonite pomoću sredstva za pranje stakla. Male mrlje na odjeći prsnite par puta sprejom pa ostavite da odstoji 5 do 7 minuta. Zatim operite u mašini za pranje veša na uobičajen način. Ako su mrlje veće, poprskajte ih sa više sredstva.

POPULARNO:  U PERIODU KRIZE: NAPRAVITE SAMI DEZINFEKCIJSKO SREDSTVO ZA RUKE

Napomena: ipak nemojte pretjerivati sa svim materijalima. Ako je bluza od osjetljive tkanine, isprobajte dejstvo manje količine ovog magičnog sredstva, kako ne biste upropastili materijal.

6. UBLAŽITE OTOK.

Ne možete da skinete prsten? Sredstvo za pranje stakla je tu! Poprskajte otečeni prst par puta, sačekajte minut moći ćete da skinete nakit. Zatim, naravno, temeljno operite i prsten i ruke.

7. RATOSILJAJTE SE INSEKATA.

Sredstvo za pranje stakla je sjajno u borbi protiv mrava, mušica, čak i smrdibuba, međutim ne treba ga koristiti kao preventivu.

8. OČISTITE GLAVU ŠTAMPAČA.

Glava štampača je povezana sa ketridžom sa bojom. Ako dugo koristite isti ketridž, znate i sami da mođe doći do zapušenja. Evo šta možete da učinite: isključite štampač i na glavu štampača stavite papirni ubrus prethodno poprskan 3 do 4 puta sa sredstvom za čišćenje stakla. Ostavite ubrus tu 24 sata. Nakon tog vremena sklonite ubrus, provjerite da li je glava štampača suva i ako jeste onda ga uključite.

Izvor: lisa.rs