BAMBINO KOLAČ

SASTOJCI:

Podloga

150 g keksa

Osnovna krema

7 dl mleka
3 dl tečne slatke pavlake
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake
10 g mlevenog želatina
100 g maslaca

Za tamniji sloj

300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija

Za beli sloj

100 g bele čokolade
200 g kisele pavlake

Glazura

100 g čokolade za kuvanje
1 dl tečne slatke pavlake
1 kašičica instant kafe

PRIPREMA:

Da, dosta različitih sastojaka za jedan kolač. Ali se zato bez pečenja dobije preko 2,5 kg kolača u obliku 24 guste, kremaste kocke, bogatog ukusa. Može se izraditi i kao torta.

Osnovna krema

Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka. Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja. Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.

POPULARNO:  Čokoladne kuglice

Za tamni sloj

Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.

Za beli sloj

U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje

Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda. Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati. Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica. Ostaviti preko noći u frižideru.

Glazura

Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača. Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

recepti.rs