BEZBOLNO I JEDNOSTAVNO: Uklonite bradavice uz pomoć jabučnog octa

Virusne bradavice javljaju se u više od 60 oblika, no najčešće su bezbojne. Iako se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu, najčešće su na mjestima gdje koža dira drugu kožu.

Osim što su estetski problem, bradavice ponekad mogu početi rasti, bubriti i postati bolni. Iako znaju kako ih izazivaju virusi HPV-a, znanstvenici ne znaju zašto se točno pojavljuju. No zato narodna medicina daje jednostavno rješenje.

Dva važna upozorenja: ovim postupkom nikako ne skidajte bradavicu s kapka ili oko očiju. Također, prvo probajte staviti ocat na mali dio kože, kratko, kako biste provjerili eventualnu alergijsku reakciju.

Prije svega, temeljito operite sapunom i mlakom vodom bradavicu i kožu oko nje. Ako je moguće, namačite bradavicu u hladnoj vodi 10-ak min ili prislonite vatu s običnom vodom.

Namočite vatu jabučnim octom, prislonite je na bradavicu i učvrstite flasterom. Držite vatu na tome mjestu preko noći i nakon nekoliko dana bradavica bi trebala otpasti. Ponovite tretman nekoliko puta nakon što bradavica otpadne kako biste spriječili njezin ponovni rast.

POPULARNO:  Posuo je oko paradajza sodu bikarbonu

Izvor: Net.hr