BILJKA ZNANA 1000 GODINA: ZAUSTAVLJA SVA MOGUĆA KRVARENJA!

Krvara se uspješno primjenjuje i u liječenju kožnih bolesti i liječi bolesne tvorbe na koži, otvrdnuća i potkožne čireve, opekline itd.

Učkoj medicini krvara se rabi više od tisuću godina, a svoje latinsko ime dobila je po tome što zaustavlja krv, koja se na latinskom kaže sanguis te od glagola sorbere, što znači upijati.

Ova biljka u pučkoj medicini već se stoljećima koristi za zaustavljanje krvarenja i proljeva, a uzima se i svježi sok iz cijele biljke, čaj od suhe biljke i čaj od korijena. Rabi se u liječenju: bolesti kože, ozljeda i krvarenja kože, ženskih bolesti, ponajprije krvarenja maternice, zatim krvarenja hemoroida, krvarenja debelog crijeva, krvarenja iz pluća, krvavih proljeva, od infektivnih do onih izazvanih hranom i dizenterijom.

Krvara se uspješno primjenjuje i u liječenju: kožnih bolesti jer raskužuje kožu i liječi bolesne tvorbe na koži, otvrdnuća i potkožne čireve, opekline itd.

POPULARNO:  PISMO JEDNE DOMAĆICE: NAJVAŽNIJI SAVJET ZA ČIŠĆENJE KUĆE KOJI SVAKA ŽENA TREBA DA ČUJE!

Korisna je i kod bolesti želuca i crijeva, od katara, ameba, nadutosti i vjetrova do kruljenja crijeva.

Krvara se rabi kao: adstrigent, antidijaroik, antihelmetik, antipiretik, diuretik, febrifug, hemolitik, hemostiptik, katarik, resolvens, sekretolik, tonikum. Kontraindikacije: prema dostupnoj literaturi nisu poznate.

 

globalniportal.news