BRAČNE TAJNE KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

Bilo da je vaš brak bolji nego ikada ili mu pak trebaju neke popravke ovih nekoliko principa pomoći će Vam da unaprijedite svoju vezu. Pa čak i za problematične brakove ovo će raditi.

PRVA TAJNA : VAŠ MUŽE NE MOŽE ISPUNITI SVEVAŠE EMOCIONALNE POTREBE

Kako istraživanja pokazuju , mnogo puta će se muž udaljiti od žene ukoliko ona postavi puno zahtjeva i prohtjeva kako bi ispunila svoje potrebe. Kada ne može da dostigne njena očekivanja, muškarac se osjeti manje važnim i udaljava se od žene. Postavljajte ciljeve koji se lakše postižu i povremeno povećavajte granicu. Kada ste zadovoljni i iščekujete sitnice, sve ostalo doći će vam kao bonus.

DRUGA TAJNA : VAŠ MUŽ IMA EMOCIONALNE POTREBA BAŠ KAO I VI.

Vrlo je važno za parove, da shvate, da žene nisu jedine sa emocionalnim potrebama. Muškarci također ih imaju.

Veoma često kada žene osjete da njihovi muškarci ne ispunjavaju njihove potrebe počnu biti bezosjećajne i nepristupačne prema njemu. Ovakav pristup muškarce uglavnom odbija od žena i tako se ne osjećaju poštovanim, tipična emocionalna potreba za muškarca.

Još jedna veoma važna potreba koju muškarci imaju, koja će možda i većinu žena iznenaditi. Koja je čak jača i od njihove želje za poštovanjem ili seksom, a to je da vide svoju ženu sretnu.

Treća tajna : Vaš muž je stvoren od Boga da bude vođa Vaše porodice.

Još jedan problem u dosta brakova. Žene često ometaju glavnu ulogu muškarca u porodici. Mnoge žene čineći taj korak nazad osjećati će poniženje zbog toga što dopuštaju da njihov muž preuzme glavnu ulogu u vođenju porodice. Ali to će zasigurno biti dva koraka prema naprijed u njihovom braku.

POPULARNO:  KUĆA IZ SNOVA: IZVRSNA MALA I JEFTINA KUĆA SA PREDIVNOM TERASOM (DETALJAN PLAN)

ČETVRTA TAJNA : VEĆINA MUŠKARACA ZAISTA ŽELI DA NJIHOV BRAK USPIJE.

Studije pokazuju da je većina muškaraca posvećena braku više nego što to žene primjećuju.

Većina muškaraca želi usrećiti svoju ženu, većina ih želi održati porodicu na okupu, žele uraditi prave stvari. Iza svega toga naravno stoji žena koja kontroliše emocionalnu klimu koja će inspirisati muškarca da nastavi činiti ono što je i do sad samo dosta bolje.

Pouka : Kada supružnici rade zajedno da pomognu svom partneru da se osjeća voljeno, onda ne postoji granica u tome koliko bliski mogu biti. 

Izvor: ludetorteikolaci.blogspot.ba