ČAROBNI LUK: SPAS KOD UBODA, OPEKLINA, BOLOVA U UHU I ZARAZA

Možemo zaključiti kako se priroda pobrinula da za svaki zdravstveni problem postoji biljka koja pomaže. Tako je i s lukom čiji sok ublažava bolove, uništava bakterije itd.

Jeste li znali da luk ne služi samo za dobivanje ukusnih obroka? Njegova uloga u vašim životima može biti puno veća ako znate što s njime napraviti u određenoj situaciji. Ovdje je pet top situacija u kojima luk pomaže, a sve su vezane za zdravlje:

Opekotine Jednostavno prepolovite luk i držite ga na opekotini sve dok bol ne prestane. Sok iz luka umiruje bolove, a uz to je prirodni antiseptik koji smanjuje rizik od nastanka ožiljaka i infekcije.

Ubodi insekata Luk ima svojstvo da izvlači otrove nakon uboda te smanjuje bol i oticanje.

Bol u uhu Komad luka stavite na uho i ostavite preko noći – omekšat će nakupine voska u uhu i ublažiti bol.

POPULARNO:  Ne bacajte koru mandarine!

Povišena temperatura Stavite šnite luka u čarape i navucite ih tako na stopala. Držite tijekom noći i temperatura će pasti.

Širenje bakterija Ovo možda zvuči čudno, ali navodno pomaže – stavite komade luka po kući i on će smanjiti mogućnost širenja bakterija i nastanka bolesti kod vas i ukućana. Luk ima sposobnost upijanja bakterija tako da se neće širiti prostorom, piše Boredom Therapy.

izvor: 24sata.hr