CINKOVA PASTA ČINI ČUDA ZA VAŠU KOŽU: POSEBNO JE KORISNA TOKOM LETA

Upotpunite svoju kozmetiku cinkovom pastom i koža će vam biti zahvalna. Većina nikada nije čula za cinkovu pastu, niti bi ovaj pojam povezala sa preparatom za negu kože.

Glavni sastojak je cink-oksid, mineral koji povoljno deluje na različite probleme na koži, pre svega kao sredstvo koje ima svojstvo da steže površinu sluzokože i povređene kože.

Pored toga, cink-oksid je idealno za zaštitu od UVA zraka i jedan je od glavnih sastojaka krema za sunčanje.

Cink je neophodan mineral za normalno funkcionisanje kože, a oksidisana verzija najviše prija koži.

ŠTA JE CINK-OKSID?

Cink oksid je neorgansko jedinjenje, obično u obliku belog praha. Primena cink oksidnog praha je brojna, za to je zaslužna činjenica da cink oksid ima visok indeks prelamanja, visoku termalnu provodljivost, antibakterijske i UV-zaštitne osobine. 

DEJSTVO CINKOVE PASTE?
ANTIMIKROBNO I ANTIBAKTERIJSKO DEJSTVO

Preventivno deluje na mikrobe koji su zaslužni za stvaranje akni i deluje na već postojeće upale.Gde se kupuje?Cinkovu pastu, po veoma povoljnoj ceni, možete kupiti u apoteci, a sve češće je prodaju i u prodavnicama zdrave hrane.

POPULARNO:  Malinova napoleonka – Brzi kolač
POSPEŠUJE ZACELJIVANJE KOŽE

Cink-oksid podstiče stvaranje novih tkiva i umiruje upale. Prema istraživanjima, nedostatak cinka u organizmu utiče na brzinu zarastanja rana.

REPARATIVNO DEJSTVO

Cinkova pasta ima u sebi sastojke koji oporavljaju kožu, pogotovo nakon povrede ili oštećenja, a odličan je i za suvu kožu. Cink-oksid je odlična podloga za druge preparate, jer omogućava bolje upijanje hranljivih sastojaka u kožu.

ADSTRIGENTNO DEJSTVO

Deluje tako što isušuje sebum i steže površinu sluzokože. Zbog toga je odličan za smanjivanje pora i isušivanje masne kože.

UPOTREBA CINKOVE PASTE?

Cinkova pasta pomaže kod sledećih problema sa kožom i deluje izuzetno blagotvorno: 

potkožne bubuljice i akne

sužava pore

smanjuje mašćenje kože

herpes

iritacija kože

zaštita od sunčevih zraka

zaceljuje kožu

omekšava ispucalu kožu

https://youtube.com/watch?v=OCdHwJxXWBs%3Ffeature%3Doembed

Izvor: magazin