Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima

Čokoladna torta s pinjolima i ribizlimaU našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima.

Sa čokoladnom tortom ne možete pogriješiti: jako puno ljudi voli čokoladu, pa će većina vaših gostiju biti zadovoljna. Ova verzija torte olakšana je za izradu biskvita, jer koristimo kupovni, ali zato su krema, pinjoli i šlag – svježi i slasni. Slobodno se poigrajte sa slastičarskim bojama i dizajnirajte tortu koja će najbolje pasati baš uz vaš blagdanski stol.

Odaberite broj porcija:Potrebni Sastojci:biskvit, 1 paket gotovogčokolada za kuhanje, 300 gšećer, 300 gvanilin šećer, 5 gžumanjak, 4maslac, 300 grum, 20 mlribiz, 500 g crnogpinjoli, 200 gslatko vrhnje, 7 dl (za šlag)boja za hranu slastičarska (crvena i žuta)

Upute po koracima:

  1. Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje.
  2. U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. 
  3. U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo.
  4. Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita.
  5. U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu.
  6. Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag).
  7. Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga.
  8. Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.