DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA: SMRŠAJTE ZA 5 DANA

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.

Prunes with plums in small sack

Dijetom sa suvim šljivama nećete se samo osloboditi neželjenih kilograma, već ćete poboljšati i imunitet organizma!

Dijeta sa suvim šljivama spada u tako zvane brze dijete i namenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom periodu (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška. Kako su suve šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima,preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta.

Pored vlakana ,ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten),Vitamin E ,C zatim fitohemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalijum.

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos od 6 suvih šljiva po porciji koje nas opet snabdevaju sa oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i sa oko 25 g ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam pjačati imunitet, slobodne radikale kao i pomoči u očuvanju ćelija od oštećenja koja mogu da prouzroče kancer. Zanimljivo je da 1/4 šolje suvih šljiva dnevno će nam obezbediti 17 % dnevnih vrednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 % dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalijuma.

– Doručak: 6 suvih šljiva
– Užina: Jedna sveža jabuka
– Ručak: Viršla i kuvano jaje
– Užina: Ponoviti ručak
– Večera: Čaša niskomasnog jogurta

Treba napomenuti da se ova dijeta preporučuje isključivo osobama bez ikakvih zdravstvenih problema, tako da obavezno konsultujte svog lekara pre nego što polčnete da je primenjujete.

Kako bi dijeta bila što efikasnija, poželjna je fizička aktivnost 15 – 20 minuta dnevno. Ova brza dijeta ukoliko se pridržavate dijet plana i jelovnika će vam skinuti u proseku do jedan kilogram dnevno,efekat ćete pojačati ukoliko redovno vežbate.

Izvor;lepotaizdravlje.rs/

POPULARNO:  Grašak, pasulj, boranija: Mnogi ih ne vole, a sprečavaju pojavu dijabetesa, infarkta