DOMAĆE SREDSTVO čisti veš mašinu bolje od svakog kupovnog! I prejeftino je!

Ako ste primetili da unutrašnjost vaše veš mašine u poslednje vreme čudno miriše i veš nije dobro opran, vrlo je moguće da su se na bubnju nakupile bakterije i sloj prljavštine, a na grejaču kamenac. Evo kako to da rešite.

 

Umesto da bacate novac na skupe preparate za čišćenje veš mašine, nudimo vam proverene trikove korisnica foruma ana.rs, koje su uz ove cake očistile svoje veš mašine i to uz pomoć sastojaka koje svi već imate u kući. Izdvojili smo trikove koji su se pokazali kao najefikasniji.

SODA BIKARBONA I SIRĆE

Operite praznu mašinu na 90 stepeni, a umesto praška za veš stavite sodu bikarbonu i na mesto omekšivača sipajte sirće. Na kraju izglancajte bubanj i vrata sredstvom za pranje prozora, jer se na tim mestima takođe skuplja dosta prljavštine.

Takođe, možete s vremena na vreme ubaciti kašiku sode bikarbone uz prašak, in a taj način sprečiti nakupljanje prljavštine i bakterija.

LIMUNTUS

Kupite 250 gr limuntusa (ako je mašina za 5kg veša, za veću možete i duplo više), sipajte u praznu mašinu, direktno u bubanj, zatvorite, uključite mašinu na najjači program za belo 90-95 stepeni, ali bez pretpranja, da ne izbaci odmah limuntus. Mašina će brzo da završi, jer nema veša koji mora da greje. Praktikujte to bar dva puta godišnje i sprečite pojavu kamenca na grejaču, što je najveći uzrok kvarova i lošeg rada veš mašina.

POPULARNO:  9 NAMIRNICA ZA BOLJU KVALITETU SPERME: BIJELI LUK, MESO, ORASI

VARIKINA

– Mašinu ne dezinfikujem. Ne vidim potrebu. Jedino što ponekad stavim varikinu u pretpranje kada perem beli veš. Dve muve jednim udarcem. Blistavo beli veš i dezinfikovana mašina – napisala je jedna članica.

Što se tiče efikasnosti čišćenja, čini nam se da je na ovoj temi limuntus odneo pobedu i pokazao se kao mnogo bolje rešenje od sirćeta i sode.

– Mislim da je limuntus mnogo jači nego sirće. Kod mene su otpadali delići kamenca, pretpostavljam sa grejača…i neki su bili krupniji, a bilo je dosta mrvica. Po otkuvanom vešu mogu da zaključim da pere odlično – zaključila je jedna od članica sa foruma ana.rs, a ostale su se složile.

Kako vi održavate čistoću mašine za veš?

Izvor: ZENABLIC