DOMAĆI KINDER BUENO MNOGI SU REKLI DA JE OVAJ KINDER BOLJI NEGO KUPOVNI

SASTOJCI:

700 grama mlečne čokolade

4 velike vafle ploče

250 mililitara mleka

200 grama bele čokolade

150 grama grubo iseckanih i pečenih lešnika

300 grama mascarpone sira

1 čajna kašika nutella

50 grama tamne čokolade

2 kašike ulja

PRIPREMA:

Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 delova od kartona sečenih kao polukružni.

Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa.

Sledeće, sastavite 7 delova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim rasporedjenim u kalupu.

Zatim rastopite 300 grama mlečne čokolade i premazite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade,

Nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sledeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem vrezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom.

Onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe, za kremu lešnika nalijte 250 mililitara mleka u posudu i zagrejte dok mešate s vremena na vreme.

Kada mleko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mleka, i istopite čokoladu i nutelu uz mešanje uz vibraciju.

Nakon toga dodajte 150 grama seckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isecite dve pločice pločice do dužine tašne i četkujte jednu od dve ploče sa rastopljenom mlečnom čokoladom, stakićite ploče jedan na drugi i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi.

Za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za mešanje, sipajte u hladjenoj kesteni lešnika, i mešati zajedno dok se ne glatko udari …

… sada koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lešnika neposredno pre prelivanja, sledeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade.

Rastopite još 100 grama mlečne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).

Izvor: torteikolacici.com