Duda varalica i dojenje

Majčinstvo je vrlo zahtjevan posao, te stoga dojenje na zahtjev može iscrpiti te će vjerojatno biti i dana kada će vam biti dosta dojenja.

U tim trenutcima možda ćete poželjeti dojenje zamijeniti dudom varalicom. Ukoliko se radi o prvoj bebi, i tek se navikavate na dojenje potrebno je znati da su bolne bradavice u najčešće posljedica nepravilnog položaja na dojci, a ne duljine vremena koje vam dijete provodi na dojci.

Pogrešno je smatrati da će duda varalica pomoći da dojenje bude bezbolnije i beba mirnija.

Treba znati da duda varalica može uzrokovati probleme sa djetetovim prihvaćanjem dojke, povećava se rizik ranog prestanka dojenja, moguće su česte upale uha, slabo napredovanje na težini, mlječac, karijes zubi, itd.

Dojenjem bebe ne zadovoljavaju ne zadovoljavaju samo potrebu za hranom, njima je nagon za sisanjem urođen te oni na taj način ostvaruju bliskost i fizički kontakt sa majkom.

Duda varalica u pojedinim slučajevima zaista i može pomoći, ukoliko se upotrebljava sa mjerom, dakle ne predugo, niti prečesto.

Ona može smiriti dijete kada niste u situaciji da ga možete podojiti. Međutim duda varalica se ne preporučuje ni u kom slučaju u fazi uhodavanja dojenja, dakle prvih 6-8 tjedana.

https://www.e-zena.com