DŽEM OD MARELICA

Ukusan džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnim slasticama, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka.

Džem od marelice(Foto: Getty Images)
SASTOJCI:

1,5 kg svježih marelica

1 kg šećera

200 ml jabučnog soka

1 veći limun

komadić maslaca

PRIPREMA:

KORAK 1: 

Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite marelice na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte jabučni sok.

Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa prokuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.

Ukusan džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnih slastica, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu

KORAK 2: 

Smjesi dodajte šećer i sok jednog limuna, pa promješajte i pustite da krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

KORAK 3:

Maknite lonac s vatre te skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterizilizrane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET PLUS: 

Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjur (tanjur stavite u zamrzivač da bi ga odgovarajuće ohladili). Pričekajte minutu. Ako tanjur možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite kuhati voćnu smjesu.

POPULARNO:  BRZO KISELJENJE KUPUSA

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr