EVO KAKO DA OČISTITE SVOJU SPALJENU PEGLU I UČINITE JE DA IZGLEDA KAO NOVA!

Milion puta nam se desilo da spalimo svoju peglu, i taj miris je užasan, a ponovo očistiti peglu kada se za nju zaljepi tkanina je nešto najgore što nas može zadesiti u kućnim poslovima. Srećom, spaljene pegle mogu se čistiti prilično lahko. Ovdje vam donosimo nekoliko načina kako očistiti spaljenu peglu.So
Ako tragovi tkanine ostaju na ploči vaše pegle nakon što ste pokušali da je očistite, stavite nekoliko žlice kuhinjske soli na mehku krpu. Zatim, stavite krpu na dasku za peglanje i uključite peglu na temperaturu namjenjenu za peglanje pamuka. Nakon što pegla zagrije, trljajte je od krpu sa solju dok ostatci tkanine ne nestanu. Isključite peglu, ostavite je da se potpuno ohladi, a zatim obrišite ploču vlažnom krpom.

Sirće
Ako su spaljeni tragovi žestoko zaljepljeni za peglu, morat ćete biti agresivniji u svojim naporima za čišćenje. Umjesto soli, zagrijte sirće i u njega uronite meku krpu. Zatim, lagano obrišite krpom spaljene tkanine dok ne nestanu. Zatim očistiti čistom krpom.

POPULARNO:  KONZUMIRAJTE BIJELI LUK ZIMI, A EVO I ZAŠTO

Vodikov peroksid
Jednostavan način da se očisti spržena pegla je da se potopi krpa u hidrogen peroksid, stavite ga na dasku za peglanje i peglajte preko njega dok se mrlje ne odstrane.

 

izvor: kreativan.info