EVO ZAŠTO MUŠKARCI TREBAJU JESTI BRESKVE

Hranljive materije iz breskve u potpunosti mogu da se mjere sa njenim prijatnim ukusom i osvježavajućim efektom koji ima u vrelim ljetnjim danima.

Naime, nedavna naučna istraživanja pokazuju da breskva može da poveća plodnost kod muškaraca. Ovo je samo još jedna u nizu dobrobiti koje ovo voće ima na organizam.
Slatke i sočne breskve efikasno umanjuju povišen krvni pritisak, korisne su i za očuvanje dobrog vida, mekane i elastične kože i uopšte mladalačkog izgleda.

Naročito se preporučuju djeci, jer je vitamin B2, kojim obiluju, odgovoran za pravilan rast i razvoj, prenose Večernje novosti. Osim toga, breskva podstiče varenje, posebno teško svarljive i masne hrane, jer povećavaju lučenje želudačnih sokova i zaustavljaju mučninu i povraćanje.

Breskva ima i snažan diuretski efekat, pročišćava organizam, a pripisuju joj se i terapeutska dejstva u slučaju kancera. Ova voćka obiluje antioksidansima, od kojih najviše sadrži beta-karotin, vitamin C i selen.

Također, breskva povoljno djeluje na funkcionisanje imunog sistema, rad štitaste žlezde i zaštitu srca. Pomaže kod depresije, premora i nervoze, a takođe i redukuje količinu štetnih jedinjenja koja izazivaju nastanak reumatskih oboljenja.

(Hayat/Foto: Ilustracija/Pixabay)