EVO ZAŠTO SE MAČKE VOLE TRLJATI OD NAS – NISTE IMALI POJMA!

Mačke su tako umiljata i divna bića, a i pravi su vam prijatelj. Razumiju vas i čak mogu primjetiti kada nešto nije uredu. Pored toga, vrlo su interesantne, vole se igrati. Korisne su jer će vam loviti miševe. Pored toga, vrlo su čiste jer obavljaju nuždu u pijesak i paze da se ne vidi. Lizat će se stalno kako bi se čistili

U jeziku sadrže enzim lizin koji ima antibakterijsko dejstvo. U ovom članku ćemo vam objasniti šta neki pokreti  mačke mogu značiti: Ukoliko se češu od vas, znači da vas pozdravljaju i da se žele maziti. Žele privući vašu pažnju.

Ukoliko predu to naravno znači da im je lijepo i da im godi to što ih mazite. Ako vam se popnu na grudi dok ležite, to rade jer im je tako toplo, ali i lijepo sa vama. Bacanje na tlo i uvrtanje znači da žele privući vašu pažnju.

Ako titraju ušima, ili ih savijaju znači da se boje ili im nešto smeta, te  im stvara nelagodu. Ukoliko se slučajno desi da su  obavile nuždu van pijeska, to može značiti da jednostavno nisu stigle otići do pijeska ili imaju neki problem. Nekad može značiti i da su ljute na vas.

megagiga.info