GRICKANJE NOKTIJU: SEDAM RJEŠENJA ZA RUŽNU NAVIKU

Kompulzivno grickanje noktiju raširenije je nego što mislimo, a svako ko se ‘navukao’ na ovu ružnu naviku jako dobro zna koliko je se teško može riješiti. Koji god bili njeni okidači, stres, dosada ili tjeskoba, izgriženi nokti prizor su koji sebi ne bismo smjeli dopustiti.

 

Osim što je riječ o navici koju niko ne voli, grickanje i pljuckanje noktiju može biti opasno za zdravlje te izazvati deformacije noktiju, upale kožice, probleme sa zubima, želučane tegobe pa čak i virusne infekcije uzrokovane konstantnim lickanjem prstiju.

Želite li prestati s grickanjem isprobajte sljedeće jednostavne recepte i pronađite onaj koji vam najviše odgovara. Cilj je da vam se guranje prstiju u usta zamjeri te da svaki sljedeći pokušaj bude što neugodniji. Odaberite vama najmrskije rješenje i budite uporni i dosljedni. Sretno!

7 TRIKOVA DA IZGRIŽENI NOKTI POSTANU STVAR PROŠLOSTI:
1. Dva puta dnevno namočite prste u ulje (maslinovo, ricinusovo, riblje ili ulje čajevca) oko 20 minuta
2. Namažite nokte Tabasco umakom
3. Istrljajte prste ljutom papričicom
4. Namočite prste u ocat (oko 5 minuta)
5. Namočite prste u sok od limuna (oko 5 minuta)
6. Istrljajte prste klinčićima ili bijelim lukom
7. Dok ste kod kuće svaki nokat zamotajte u flaster ili ljepljivu traku

POPULARNO:  ZAUSTAVITE GLAVOBOLJU SA OVIM NAPITKOM

Važne napomene:
– Ulja su odlična za njegu kožice oko noktiju te za same nokte jer ih njeguju i hrane. Želite li pojačati učinak u ulje dodajte Tabasca ili praha ljute papričice kako bi okus bio nepodnošljiv i samim time korisniji.

– Ne zaboravite kako nakon nanošenja ljutih ili vrlo kiselih dodataka ne smijete dirati oči te treba biti oprezan oko djece i kućnih ljubimaca.

– Nokte držite urednima i kratko podrezanima, bez nepravilnih rubova koji bi vas mogli dovesti u napast da ih gricnete.

– U frižideru imajte svježe mrkve, celera pa čak i leda jer kada osjetite potrebu za grickanjem radije zagrizite ove tvrde namirnice.

– Ako vam je kožica oko noktiju oštećena izbjegavajte spomenute ljute i kisele preparate kako ne bi dodatno iritirali oštećenu kožu. Radije odaberite opcije s uljima i flasterima.