HIMALAJSKA SO: PRIJE SPAVANJA STAVITE OVO POD JEZIK – NEĆETE SE BUDITI UMORNI

Radi se o mješavini koju je lako i jeftino napraviti, a stavlja se pod jezik prije spavanja jer se tako povećava proizvodnja melatonina u tijelu – hormona zaduženog za dobar san.

Radi se o mješavini u koju ide med i ružičasta himalajska so koja se prije spavanja stavi pod jezik. Ova sol je zaista posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti.

Također, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije, piše The Earth Child.

Serotonin je neurotransmiterska kemikalija koja regulira mišićne kontrakcije, regulira tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim tlakom i disanjem.

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju nazivaju i trećim okom – centrom naše duše.

POPULARNO:  CHARLIZE THERON OTKRILA JELOVNIK ZBOG KOJEG JE SKINULA 15 KILOGRAMA
Ružičasta himalajska sol regulira i razinu melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se također proizvodi u pinealnoj žlijezdi.

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tijekom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

POPULARNO:  NAJZDRAVIJA LETNJA GRICKALICA: SMANJUJE APETIT, JAČA NERVNI SISTEM, SNIŽAVA HOLESTEROL!

Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje stanice i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost.

Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

RECEPT  ZA SMJESU

Pomiješajte pet žličica meda sa himalajskom soli.

Stavite u teglicu.

Svaku večer prije spavanje stavite malo pod jezik.

Djeluje!

Izvor: alternativainformacije/haber.ba