IMA 26 GODINA I ODLUČILA JE DA SE STERILIŠE: NE ŽELIM DECU NIKADA, SIGURNA SAM U TO

Holi Brokvel je oduvek znala da ne želi decu i bila je sasvim sigurna u svoju odluku. Toliko da je odlučila da se steriliše.

Svoju odluku iznela je javno, a onda je usledila takva reakcija korisnika društvenih mreža da je Holi noć provela u suzama. Nakon što je na Tviteru rekla da ne želi dete, komentatori je nisu nimalo štedeli, pa su se mogle čuti osude, tvrdnje da je mentalno bolesna što ne želi da bude majka, pa čak i da je treba zatvoriti.

Ipak, ona kaže da ne želi da se pravda, ali probala je da objasni zbog čega ne želi dete.

– Teško je objasniti zbog čega nešto ne želiš, kao kada bi nekome objašnjavao zašto ne voliš picu. Evo, kada opisujete sve te divne trenutke – kako hranite decu, držite ih u krilu i pratite u školu sve što ja u sebi osećam je “ne, hvala” – kaže Holi i dodaje da ni njena majka nije htela decu, ali je tata nagovorio.

Ono što je najviše pogodilo je što ima osećaj da su kometari sa društvenih mreža ličan napad na nju kao ženu. Tvrdi da takve stvari nikada ne bi govorili muškarcu koji ne želi decu.

Bez obzira na sve, Holi ne odustaje i uprkos činjenici da država odbija da joj plati sterilizaciju jer je premlada, nastavlja svoju borbu za ono što želi. Kaže da je probala sve moguće pilule za kontracepciju, ali da joj sve prave zdravstvene probleme poput malaksalosti ili vrtoglavice. Kako nema novca da sama plati sterilizaciju, već tri godine bori se da joj tu operaciju finansira država.

POPULARNO:  ČUDESNA DJEVOJČICA PREŽIVJELA TRI OPERACIJE, A IMALA JE ŽELJU KOJA JE NEKE ZAPREPASTILA I RASPLAKALA

– Ja sam sa 26 godina prvi put rekla da želim da se sterilišem, ali svi mi govore da ću se predomisliti. Nikada nisam želela dete i nikada neću. Iskreno ne postoji baš ništa u stvaranju drugog ljudskog bića što me privlači. Logično rešenje je sterilizacija. Kažu da sam premlada i da procedura ne može da se poništi, a dozvoljavaju da se maloletnice porađaju sa 16 godina, kao da beba može – kaže Holi.

Svoj stav o deci saopštila je svakom muškarcu koji bi potencijalno mogao biti deo njenog života, spremna da zbog svoje odluke ostane sama zauvek ako treba.

– Svesna sam da mi je teško da nađem partnera koji deli moje mišljenje i ne želi decu. Odmah to kažem svakom novom muškarcu jer znam da neću promeniti mišljenje. Čak sam spremna da umrem sama i neudata ako se ne slože sa mnom – sigurna je u svoju odluku Holi.

 

 

izvor: istinito