Jako dobre namirnice koje će sniziti trigliceride

Suvremena istraživanja pokazuju da visoka razina kolesterola može blokirati hormone koji daju signal mozgu da osjeti sitost. Osjećate li uvijek,

Osjećate li uvijek, čak i nakon obilnog obroka, glad?

Možda to ima veze sa trigliceridima u krvi, odnosno masnim molekulama koje kolaju krvnim žilama. Istraživanja pokazuju da visoka razina kolesterola može blokirati hormone koji daju signal mozgu za osjećaj sitosti.

Rezultat toga je potreba da jedemo i kada u biti nismo gladni, što s vremenom, vodi u gojaznost. Ove ukusne i zdrave namirnice obuzdat će vam apetit tijekom dana i smanjiti razinu triglicerida.

Grah je prvi na listi. Iako je grah bogat vlaknima, on je dobar za probavu i dugo nas čini sitima. Dovoljno je da ubacimo pola šalice graha u salatu kako bismo joj poboljšali okus. Također, možemo dodati i avokado kako bismo unijeli dodatnu količinu proteina.

POPULARNO:  BRAČNE TAJNE KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

Svježe voće je jako dobro za nas, a ovo je samo još jedna potvrda toga. Studije pokazuju da više svježih proizvoda u ishrani smanjuje razinu triglicerida. Voće poput jabuka puno je celuloze, vitamina i minerala. Dovoljno je da napravimo zdjelu voćne salate kako bismo utažili glad ili za doručak ubacimo malo omiljenog voća u zobenu kašu ili obrok od cijelog zrna žitarica.

Maslinovo ulje je dobra namirnica protiv triglicerida. Bogato je mastima koje mogu sniziti trigliceride, pa ga je dobro koristiti umjesto suncokretovog ulja i maslaca. Dovoljne su dvije žličice dnevno da nas zasite i učine zdravima.

Špinat je odličan izvor alfa-lipoinske kiseline, te on može sniziti razinu kolesterola za čak 60%. Bogat je vlaknima i jako je niskokaloričan, što je dobro za one koji drže dijetu. Jedite špinat začinjenog maslinovim uljem.

 

http://www.kakolijeciti.com