JOŠ JEDNA EVROPSKA ZEMLJA: UKIDAJU SE KOVID PROPUSNICE! NEMA VIŠE NI OBAVEZNOG NOŠENJA MASKI, RADA OD KUĆE, SAMOIZOLACIJE

Britanski premijer Boris Džonson doneo je odluku o ukidanju kovid propusnica, obaveznog nošenja maski i rada od kuće.

Sva kovid ograničenja predviđena tzv. planom B, uključujući i nošenje maski, prestaju u Engleskoj od 26. januara, a obavezna samoizolacija za osobe sa kovidom 24. marta.

Boris Džonson je najavio kraj svih kovid mera uvedenih za borbu protiv varijante omikrona od sledeće nedelje, uključujući obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama, rad od kuće i sertifikate o vakcinama.

– Od sutra više nećemo zahtevati maske za lice u učionicama, a Ministarstvo za obrazovanje će uskoro ukinuti nacionalne smernice o njihovoj upotrebi u zajedničkim prostorijama – rekao je Džonson i dodao.

– U celoj zemlji ćemo nastaviti da predlažemo upotrebu maski za lice u zatvorenim ili prepunim prostorima, posebno kada dođete u kontakt sa ljudima koje inače ne srećete – ali mi ćemo verovati proceni Britanaca i više nećemo kriminalizovati svakog ko odluči da ih ne nosi – rekao je britanski premijer.

POPULARNO:  LUDI KROMPIR IZ RERNE

Džonson je takođe istakao da će zakonski uslov za osobe sa korona virusom da se samoizoluju prestati kada propisi isteku 24. marta i da bi taj datum mogao biti pomeren.

Brza promena strategije protumačena je kao pokušaj Džonsona da umiri konzervativne poslanike koji traže odgovornost zbog izveštaja o strankama koje su narušile karantin, piše Sputnjik.

Izvor: republika.rs