Kada čujete koliko su kesice od čaja korisne, nikada ih nećete baciti poslije jedne upotrebe!

Kada skuvate čaj, nemojte bacati kesicu jer još možete da je iskoristite. U vodi u kojoj kuvate testeninu ili piletinu bolja je od bilo kog začina. U čišćenju je pravo čudo!

U vodu u kojoj kuvate testeninu ili piletinu dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Ukoliko na kesici ima metalna spajalica, sklonite je, pa kesicu zavežite koncem da sadržaj kesice ne bi ispadao. Kada voda provri, kesicu izvadite i nastavite da kuvate. Aromu koju je kesica dala jelu osetićete pri prvom zalogaju.

Iskorišćena kesica za čaj odlična je i kao začin za meso, da ne bude žilavo. Otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Biće mekano i ukusno.

Kesicu čaja možete da iskoristite i da se oslobodite neprijatnog mirisa luka koji je ostao na vašim prstima nakon spremanja jela. Posle kuvanja prste samo istrljate vrećicom.

POPULARNO:  GRLITE SE, NARODI: 6 moći zagrljaja koji liječi dušu i tijelo

Stari drveni nameštaj izgledaće kao nov ako vlažnom kesicom istrljate drvo. Odlična je i za čišćenje staklenih površina, a rešava i problem masnoće u rerni, kamenca u kupatilu. U frižideru je odlučan izvor prijatnih mirisa.

Ako gajite ruže, ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare kesice čaja i pospite listiće oko ruža ili ih pak zalijte blagim hladnim čajem. U saksije prvo možete staviti iskorišćene kesice čaja, pa zemlju. Tako zasađena biljka zadržavaće potrebnu vlagu, imaće prirodno gnojivo.

Izvor: Zena blic/apartmenttherapy.com