KAKO DA OPERETE PATIKE U VEŠ MAŠINI, A DA IH NE OŠTETITE

Otkrivamo vam najjednostavniji način za pranje patika, uz koji ćete svojoj omiljenoj obući vratiti nekadašnju blistavost.

 

Prije nego što patike stavite u veš mašinu, potrebno je da ih dobro zaštite kako se one tokom pranja ne bi oštetile, piše “Hayat“.

Uputstvo:

Veče prije pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Kada ustanete uklonite sodu.

Skinite pertle i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Stavite ih u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje, piše B92.

Dodajte vaše patike u mašinu zajedno sa peškirima. Najbolje od četiri do šest peškira. Oni će napraviti ravnotežu i spriječiti udaranje patika u mašini.

Koristite tečni deteržent (ako je osjetljiva obuća sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

POPULARNO:  ISHRANA ZA OSOSBE S POVIŠENIM ŠEĆEROM

Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lijepak.