Kako da srebrnom nakitu vratite stari sjaj

Ako nemate uslova (ili hrabrosti) za metodu hemijske reakcije između aluminijumske folije, sode bikarbone i vašeg omiljenog nakita….

 

Ukoliko ste ljubitelj srebra sigurno ste imali problema sa promjenom boje vašeg omiljenog nakita. Naime, komadi srebra koji se ne nose često vremenom potamne i izgledaju neugledno.

Trenje sa vašom kožom je najbolji način da spriječite da srebro potamni, odnosno – nošenje je najbolji “lijek” za srebro koje je izgubilo sjaj.

Ali, ako volite da često mijenjate nakit, možda neki od vaših omiljenih komada stoji “zaboravljen”, i prije nego što ga ponovo stavite na svoju kožu, trebalo bi da ga očistite, kako bi zablistali punim sjajem.

Ako nemate uslova (ili hrabrosti) za metodu hemijske reakcije između aluminijumske folije, sode bikarbone i vašeg omiljenog nakita, probajte čišćenje sredstvom za pranje prozora ili drugih staklenih površina.
Komad nakita koji je izgubio sjaj ili promijenio boju, stavite na ubrus ili maramicu, i nekoliko puta poprskajte sredstvom za pranje prozora. Zatim ga trljajte desetak sekund i ubrzo će ponovo zablistati i izgledati kao novo!

POPULARNO:  Čaj od lista maline za lakši porođaj i plodnost

 

aura.ba