KAKO PRAVILNO OČISTITI RAVNU PLOČU ŠPORETA

Iako je staklenu ploču lakše očistiti od klasičnog šporeta, to ne znači da se ona ne treba čistiti jednako redovno. A evo kako ćete je pravilno očistiti zavisno od toga koliko je zaista prljava.

Kako sprečiti nastanak tvrdokornih mrlja?

Trik za održavanje ove površine čistom je ne dati priliku masnoćama da se nakupe.

Brzo obrišite prolivene i poprskane mrlje vlažnim sunđerom ili krpom. Čak i ako površina izgleda kao da je čista, nevidljivi slojevi mogu se s vremenom nakupiti i izgoreti što ih čini težima.

Koristite sprej za uklanjanje masti ili sredstvo za čišćenje staklenih površina za kuvanje. Ta sredstva neće ostaviti nejasne pruge na površini kao što je to slučaj s višenamenskim sredstvom za čišćenje stakla s amonijakom.

Isperite i ispolirajte staklo suvom mekom krpom ili papirnim ubrusom.

Kako očistiti prljavu staklenu ploču?

Čistite uz pomoć kreme ili paste jer će blagi abrazivi u tim formulama pomoći u odljepljivanju tvrdokornih ostataka.

POPULARNO:  7 GREŠAKA ZBOG KOJIH NAM TORTA NE ISPADA DOBRO

Nanesite kremu ili pastu s neabrazivnom krpom kružnim potezima.

Temeljito isperite površinu i osušite je. Važno je da uklonite sve ostatke proizvoda jer se oni mogu zapeći i sagorevati ili što je još gore, ometati rad vaše ploče za kuvanje.

Pospite trunku sode ili ne-abrazivnog sredstva za čišćenje i protrljajte površinu vlažnom krpom kako biste uklonili zaglavljene ostatke i obrišite.

Kako dobro očistiti tvrdokorne, izgorele mrlje sa staklene ploče za kuvanje?

Ako je vaša staklena ploča za kuvanje prekrivena prljavom smesom, vreme je da izvadite najbolje alate.Položite vruć, vlažni peškir na staklo kako biste omekšali ostatke.

2. Koristite žilet – ili strugač koji ste dobili u kompletu za čišćenje ploče za kuvanje – i držeći ga pod uglom od 45°, pažljivo ostružite izgorele komadiće. Ne brinite, staklo na kuhinjskim pločama je čvrsto.

3. Očistite ploču strugačem, zatim dobro isperite i osušite ploču.

Izvor: 24sata.hr