KARAMEL KOKOS ROLAT

Sastojci
SASTOJCI ZA KARAMEL KEKS
100 g šećera
175 ml mleka
150 g mlevenog plazma keksa
SASTOJCI ZA RAFAELO PREMAZ
3 kašike vode
60 g šećera
100 g putera
100 g mleka u prahu
50 g mlevenog kokosa
I JOŠ
1 list oblande veličine 30cm X 23cm

Priprema
U manju šerpicu staviti šećer i na nižoj temperaturi ostaviti da se otopi dok ne dobije lepu karamel boju, dodati mleko ( umesto mleka može i voda ) i kuvati, mešajući dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati samleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.


U originalnom receptu ne kaže da li list oblande prethodno držati između dve vlažne krpe da omekša ( ja sam se bojala da mi oblanda ne pukne prilikom motanja pa sam je ipak držala vrlo kratko između dve vlažne krpre ) premazati karamel keks preko lista oblande.


Uporedo sa kuvanjem prvog fila kuvati i drugi fil, da bi oba bila topla kad se premazuju. ( sledeći put ću probati sa toplim filovima preko oblande bez da je stavljam između dve vlažne krpe pa ću videti da li ćemi oblanda pući prilikom motanja )

POPULARNO:  SAM NAPRAVIO MONTAŽNI BAZEN 8 X 3 METRA, SA DUBINOM OD 1,20: OVAJ ČOVEK JE DOKAZAO KOLIKO JE TO JEDNOSTAVNO


U šerpicu staviti puter i šećer sa tri kašike vode i na srednjoj temperaturi, mešajući, pustiti da se otopi. Skloniti sa šporeta i umešati mleko u prahu i kokos i sve dobro, mešajući žicom za mućenje sjediniti. Ovu kremu premazati preko karamel keksa i uviti u rolat.


Uviti u najlon foliju i ostaviti na hladnom mestu da se dobro ohladi.

Ohlađeno seći na šnite 2-3cm široke. Najbolje je koristiti oblandu sa većim kockama ( vizualno lepše izgledaju kad se iseku nego sa sitnim kockama.

Ja sam koristila sa sitnim kockama jer nisam imala druge a originalni recept je sa krupnijim kockama ) Kada premazujete oblandu krupne kocke okrenite prema radnoj površini a premazati stranu koja je ravna.

https://deltaportal.info/