Kontracepcijske pilule mogu jako naštetiti vašoj koži, a da toga niste ni svjesni!

Tablete koje u sebi imaju visok udio testosterona mogu pogoršati akne i rast dlačica po tijelu kod nekih žena

LjekarI često propisuju kontracepcijske tablete kako bi riješili problem akni kod žena, ali u nekim slučajevima ta odluka može samo pogoršati stanje.

Da biste razumjeli zašto je tome tako, važno je shvatiti kako kontracepcijske tablete djeluju u vašem organizmu. Većina njih sadrži mješavinu hormona koja sprečava da tijelo žene otpusti jajašce što onemogućava oplodnju, piše PopSugar.

Tablete koje u sebi imaju visok udio testosterona mogu pogoršati akne i rast dlačica po tijelu kod nekih žena. No PopSugar piše i kako je dobra vijest kako većina kontracepcijskih tableta ipak poboljšava stanje vaše kože. Doktorica Lamees Hamdan je za PopSugar izjavila kako tablete za kontracepciju koje sadrže i progesteron i estrogen daju suprotan efekt.

POPULARNO:  LJUTE PAPRIČICE, ZDRAVA NAMIRNICA

“One smanjuju količinu testosterona u vašem tijelu što može dovesti do sprječavanja stvaranja viška sebuma”, izjavila je,prenosi Depo

“Što se pak proizvodi manje sebuma, manje su šanse da će se on kombinirati s bakterijama i mrtvim stanicama i dovesti do prištića”, zaključila je.