Liječiti upalu sinusa

Što je upala sinusa i kako je liječiti? Već smo opširnije opisali upalu sinusa, pa vas podsjećamo da pročitate i

Što je upala sinusa i kako je liječiti? Već smo opširnije opisali upalu sinusa, pa vas podsjećamo da pročitate i ovaj članak. Ovdje ćemo ukratko opisati kako možete liječiti upalu sinusa kod kuće.

Donosimo vam dva jako jednostavna recepta za liječenje upale sinusa kod kuće. Pripremite sebi prirodni lijek za upalu sinusa, i liječite upalu kod kuće.

Upalu sinusa prepoznajete po jakoj glavobolji, začepljenim nosom i otežanim disanjem. Sve tri spomenute pojave koje iritiraju itekako ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života čineći tijelo izmorenim i malaksalim. Da bi se vratili u normalu, i ojačali svoje tijelo, važno je na vrijeme započeti s liječenjem.

Koji je lijek dobar za upalu sinusa? Prvo ćemo spomenuti hren. Naime, hren je dobro poznati lijek koji su naši stari koristili za liječenje od prehlada i gripe. Ovaj korijen je izrazito paprenog okusa, a obiluje vitaminima C i B, te kalijem, željezom i kalcijem, a dobar je i zbog toga što hren djeluje kao antibiotik. Njegovo najpoznatije svojstvo je u liječenju upala dišnih puteva, pri čemu je kod začepljenih sinusa izuzetno učinkovit.

POPULARNO:  SAVJETI ZA UZGOJ FILODENDRONA

Da bi iskoristili hren za liječenje sinusa, napravite sebi inhalirajuću mješavinu od hrena i octa

Za pripremu inhalacije trebat će vam: ½ litre vinskog octa i 1 korijen hrena.

Priprema: U staklenku od pola litre stavite jedan naribani korijen hrena, te do vrha nalijte vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana te povremeno protresite posudu.

Upotreba: Nakon dva dana pripravak možete koristiti na način da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke, nagnete se nad otvor i najmanje 3 minute udišete pare. Prije spavanja dvije jušne žlice pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Postupak ponavljajte najmanje šest dana.

Drugi jako dobar prirodni lijek protiv upale sinusa

Sirup protiv upale sinusa pravi se od: 50 g đumbira, 20 g cikorije i 1 čajne žlice cimeta.

Priprema: U blenderu sameljite hren, đumbir i cikoriju, te na kraju umiješajte cimet. Sve dobro izmiješajte i stavite u staklenku s hermetičkim poklopcem. Smjesu držite na toplom oko deset dana, povremeno protresite no ne otvarajte.

Upotreba: Nakon što odstoji sirup uzimajte svako jutro natašte po jednu čajnu žlicu.

 

https://www.kakolijeciti.com