LJUBAV JE TO: GODINAMA SE PRAVIO BOLESTAN JER SE ZALJUBIO U LIJEČNICU

‘Nisam više ni znao što bih joj rekao. Tri godine nisam bio bolestan, a dolazio svako malo. Nije imalo više smisla izmišljati. Tad sam je pitao da se uda za mene’ kaže Ivan 

Dolazio je u ordinaciju jednom mjesečno, tri godine zaredom. Nije imao nikakvih problema, a stalno je tražio da mu mjerim tlak i svaki put kad je izlazio pitao bi me: ‘Doktorice, kad ću vas voditi na kavu, doktorice, kad ću vas voditi na ručak?’

‘Uvijek sam govorila – drugi put. I taman kad sam se nekako priviknula da dolazi, on je nestao, kaže Kornelija Hostić (56), liječnica opće prakse, kojoj je suprug Ivan prvo bio pacijent.

Ivan Hostić (64) rastao se prije šest godina, te je odlučio kupiti stan u Zaboku. Zbog selidbe morao se prijaviti kod doktora u Zaboku, a kad je ugledao Korneliju kako nailazi niz hodnik, znao je da želi da ga liječi baš ona.

‘TRI GODINE NISAM BIO BOLESTAN, A DOLAZIO SVAKO MALO’

Tri je godine pokušavao indirektno joj dati do znanja da mu je stalo do nje, a potom ga je život odveo u Zagreb. Dvije ga godine nije bilo u Zaboku, a kad se vratio, prvo je otišao kod Kornelije i upitao je želi li mu ponovno biti doktorica.

– Kaže da je mislio na mene dok je šetao Zagrebom. Mislila sam i ja na njega. I na kraju se vratio – smješka se Kornelija.

Idući put kad ju je posjetio, Ivan je želio izvaditi krv.

– Nisam više ni znao što bih joj rekao. Tri godine nisam bio bolestan, a dolazio svako malo. Nije imalo više smisla izmišljati. Tad sam je pitao da se uda za mene – kaže Ivan.

‘IZMEĐU NAS JE ZAISKRILO’

Oboje su se nakon prošnje zbunili, pacijenti su čekali, pa su se dogovorili da se sutradan nađu. Kornelija nije poslije ni znala je li se to doista dogodilo ili je samo maštala. Sutradan su se našli. I rekla je “da”.

– Između nas je zaiskrilo, ne bi došlo do ovog da nije. Ovo je prava ljubav, nema ovdje nikakvog interesa – kaže Ivan dok nesvjesno miluje Kornelijinu ruku, a ona dodaje da su potpisali i predbračni ugovor. Osim susreta u ordinaciji, vidjeli su se samo pet puta. Ali to im je bilo dovoljno.

– Sinu sam jednostavno rekao: ‘Život mi je tužan i ona će me usrećiti’. On se samo nasmijao i rekao: ‘Tata, ti znaš što radiš, punoljetan si’ – smije se Ivan.

Kornelija također nije imala problem reći svojoj dvojici sinova, ali reći ocu bilo je malo teže. Sjeli su u auto i otišli u Požegu k njenim roditeljima. Iako je i prije dolazila sa šoferima kod njih, bilo im je jasno da Ivan nije samo vozač. Odmah su ga prihvatili.

‘MISLILA SAM DA SAM PODVUKLA CRTU’

Ovo je oboma treći brak, ali prvi crkveni. Uživaju u svakom trenu koji provedu zajedno, a Kornelija, koja je u protekla tri mjeseca kupila stan, promijenila posao i udala se, kaže da nikad nije kasno za promjenu.

Nakon dva ‘sanjkanja’ mislila sam da sam podvukla crtu. Ali onda se pojavio on i srce je opet zalupalo – govori ona.

Kornelija se dan nakon zaruka preselila k Ivanu, a svadbu su dogovorili za mjesec dana. Ipak, haljina za vjenčanje je bila problem. Kupili su jednu, drugu, treću, četvrtu… i sami se sebi smijali. Uživaju u izletima po Hrvatskoj i susjedstvu. Ivan im kuha svaki dan jer ona radi, ali mu nije ništa teško.

– Svi mi kažu da sam vitalniji nego prije, a ja im kažem da je to ljubav – smije se Ivan.

Izvor: 24SATA.HR