Ljute paprike pomoći će vam da smršavite – Ali i obične

Ma što vam drugi govorili istina je da ljute paprike mogu pomoći u mršavljenju. Ako ste odlučili izgubiti suvišne kilograme svakako dajte priliku i ljutim paprikama.

 

Istraživanja diljem svijeta dokazuju da ljuti sastojak kapsaicin može ubrzati čovjekov metabolizam i pomoći da se hranjive tvari brže razlažu. Osim toga, jedući kapsaicin čovjek se brže zasiti i na taj način smanjuje unos hrane pa i kalorija u organizam.

Osim toga, novija istraživanja provedena na američkom sveučilištu UCLA sugeriraju kako nam sličan sastojak, koji možemo pronaći u običnim paprikama, također može pomoći u gubitku neželjenih kilograma.

Osim ljutih paprika, i obična paprika pomaže u gubitku kilograma

U maloj studiji predstavljenoj na okupljanju pod nazivom Experimental Biology, a koje se održalo u sunčanoj Kaliforniji, sudjelovalo je 34 ispitanika koji su konzumirali niskokalorične tekuće obroke tijekom 28 dana. Polovina ispitanika uz obroke je uzimala dodatak koji sadrži “blagu” verziju kapsaicina taozvanog DCT-a, dok su ostali ispitanici dobivali placebo tablete. Istraživači su otkrili kako je grupa koja je dobivala DCT trošila gotovo dva put više energije od grupe koja je dobivala placebo tablete, a ti su efekti bili vidljivi i do nekoliko sati nakon konzumacije obroka.

POPULARNO:  ŠIPAK-NAR

Iako postoji jako puno dokaza kako ljute papričice mogu ubrzati ljudski metabolizam i brže dovesti do toga da se osjećamo siti, ovo novo istraživanje daje nadu i ljudima koji nisu veliki ljubitelji ljute hrane. Doduše, autori istraživanja upozoravaju kako efekti ubrzanja metabolizma mogu biti ograničeni kod ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom. Također, istraživanje nije uključilo ljude koji konzumiraju “normalnu” hranu, već se usredotočilo na tekuće obroke koje su ispitanici konzumirali svakog dana.

Iako je neupitno da treba provesti još dosta istraživanja kako bi se potvrdili učinci koje obične paprike mogu imati na gubitak kilograma, uključivanje ovog povrća u vašu prehranu nikako ne može naškoditi. Paprike sadrže jako malo masnoća i kalorija, te su svježa namirnica koja će vam svakako pomoći da se zdravije hranite, a to je svakako jedini potpuno dokazani način za uspješnu borbu s kilogramima.

 

http://www.kakolijeciti.com