MAČAK PREŽIVIO CENTRIFUGU I PRANJE NA 60 STEPENI

Mačak Bobi iz Notigema u Engleskoj, koji je upao u mašinu za veš, preživio je pranje na 60 stepeni i centrifugu, “i tako iskoristio jedan od devet života”.

 Bobi je kandidat za nagradu PSDA “Životinja pobednik”, koju su ranije dobili stafordski terijer Zigi, koji je preživeo pogodak samostrela i mačak Robi koji je preživeo požar, ali s teškim opekotinama, prenosi britanski Independent., piše “N1“.

Devetomesečni mačor ušao je u mašinu za veš da spava, ali je ubrzo doživeo najbrže buđenje. Vlasnica Liza Kif navodi da je zaustavila mašinu čim je čula tupe udarce iznutra.

Bobija su odmah odneli veterinaru, koji je uspeo da mu stabilizuje stanje i već narednog dana se vratio kući.

“Za 15 godina koliko radim kao veterinar, ovakav slučaj nisam imao a nisam ni čuo da je neka mačka to preživela”, rekao je veterinar.

POPULARNO:  SMRŠALA JE 51 KG: EVO KAKO SE SNEŽANA IZ BEOGRADA ZA 14 MESECI PREPOLOVILA

Vlasnica kaže da zna da Bobi ulazi u mašinu i da je uvek vodila računa da ga ne zatvori, a sada posle pranja na 60 stepeni i centrifugiranja, Bobi više ne prilazi mašini.

Slično se dogodilo pre četiri godine jednoj južnoafričkoj mački Tabiti, koja je preživela dvočasovni “tretman” u mašini za veš, ali u hladnoj vodi.

 

izvor: n1