Mak pita… odlična, jednostavna, brza, ukusna!

Sastojci Za biskvite

12 bjelanjaka

210 g šećera

3 vrhom pune žlice brašna

1 prašak za pecivo

200 g mljevenog maka

Za kremu

12 žumanjaka

180 g šećera

7 žlica gustina

2 vanilin šećera

750 ml mlijeka

200 g maslaca

Za pripremu kreme;

Dodajte mlijeko, šećer, brašno, škrob, žumanjak, limunov sok, koru limuna i kurkumu u prahu i kuhajte šlagom dok ne potamni.

Priprema

Uključite pećniu da se zagrijava na 170°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, ali odmah ih složite tako da pravite 3 zasebna biskvita.

Znači 4 bjelanjaka izmiksajte u čvrsti snjeg, postepeno dodajte 70g. šećera i dalje miksajte. U posebnoj zdjelici izmješajte veliku vrhom punu žlicu brašna sa vrhom punom žličicom praška za pecivo i 65g. mljevenog maka. Sada to lagano izmiksajte sa bjelanjcima da se sjedini. Pripremite lim za biskvit cca 20*35, obložite ga papirom za pečenje i izlijte lagano biskvit u njega.

Stavite u pećnicu da se peče cca 10-15 minuta tj. dok blago ne porozi. Istresite ga na rešetku za hlađenje i neka se ohladi , pa ga preokrenite i polako skinite papir za pečenje sa njega i ponovno ga okrenite i ostavite sastrane. Tako pripremite još 2 biskvita.

POPULARNO:  BRZA LEDENA TORTA S PIŠKOTAMA: SVE JE GOTOVO ZA 15 MINUTA

Stavite kuhati 600 ml. mlijeka. Tekst se nastavlja ispod oglasa: Žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i 150 ml.mlijeka izmješajte u jednoličnu smjesu kao za puding. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, sklonite ga sastrane i sada malo po malo uljevajte žumanjke u mlijeko, ali mješajte pjenjačom cijelo vrijeme da se ne stvore grudice.

Vratite lonac na vatru, malo pojačajte i cijelo vrijeme mješajte dok ne počne kuhati i zgušnjavati se. kuhajte otprilike do 5 minuta kao kada kuhate puding.

Nekaa se krema potpuno ohladi, i u nju izmiksajte 200 g maslaca sobne temperature. 3. Na prikladan pladanj stavite prvu koru, na nju 1/3 kreme, poravnajte ju. Na kremu stavite drugu koru i sada sa valjkom za valjane tijesta lagano prođite po biskvitu da se krema lijepo spoji sa oba biskvita.

Na njega stavite 2/3 kreme lijepo ju poravnajte nožem, preko nje biskvit i opet pređite valjkom lagano po tom biskvitu da se sve lijepo spoji. Na treči biskvit stavite ostatak kreme, samo odozgora, lijepo ju nožem izgladite i zaravnajte te ju najboje preko noći stavite u frižider na hlađenje.

http://receptispotpisom.info/