MALA SEOSKA PORODIČNA KUĆA U KOJU ĆETE SE ZALJUBITI

Ova kuća postala je primer za idelno uređenje porodičnog doma – pogledajte kako su Amerikanci sredili kuću u skandinavskom stilu!

Nakon što je sa suprugom uredila staru i zapuštenu kućuMelisa Koleman postala je prava zvezda na Internetu, piše Lepa & srećna.

Umesto kantri stila i velikih kuća sa puno strvari, Melisa i njen suprug odlučili su da urede dom u skandinavskom stilu, što u Americi nije tako čest slučaj.

Melisa je objavljivala slike svoje kuće na društvenim mrežama i postala poznata po savršenom rasporedu i načinu organizacije prostora, pa je počela da piše blog o minimalističkom uređenju kuće koji je postao vrlo popularan,  a nedavno je izdala i knjigu.

Kuća svojim tremom, fasadom i prozorima podseća na klasične američke kuće, ali kada uđete unutra videćete pravo carstvo minimalizma.

Kuhinja ima rustični “šmek”, ali je ipak vrlo svedena i pleni maksimalnom urednošću. U kuhinji se naročito ističe kombinacija boja drveta, tako su stolice tamnosmeđe boje, svetlija boja drveta radnih površina i pod svetle boje. Kuhinja ne deluje nimalo strogo, već toplo i udobno, a idealna je za porodični dom.

POPULARNO:  Ovo je najmoćniji domaći antibiotik na svetu

U ovoj kući posebno nas je iznenadilo minimalističko stepenište, u kombinaciji drvenih gazišta, metalne ograde i belih zidova – efektno i vrlo moderno!

dnevnoj sobi nalazi se kauč, unikatne rustične stolice, sto, tabure, tepih i detalji. Ova prostorija izgleda jedinstveno jer je u njoj napravljen idealan spoj rustičnog i modernog.

Jednostavna trpezarija odvojena je od kuhinje niskim pregradnim zidom kako bi se stvorio efekat “otvorenog” prostora. U trpezariji posebno se ističu rasparne stotolice koje su postale HIT poslednjih nekoliko godina.

Radnu sobu izdvaja zelena boja jednog zida, dok u spavaćoj sobi dominiraju neutralne i pastelne boje.

Iako je cela kuća u minimalističkom stilu i neutralnim bojama, dečiji kutak je potpuno drugačiji. U njemu je carstvo različitih veselih boja, mekani tepih i udobni jastuci – pravo mesto za maštanje, zar ne?