MATULA ČAJ – PROTIV HELIKO BAKTERIJE – PRIPREMA – NUSPOJAVE

Pijenje matula čaj je odličan način da poboljšate vaše gastrointestinalno zdravlje iskorištavanjem starih tradicionalnih znanja o ljekovitim biljkama iz autohtonih plemena u Africi.

Šta je Matula čaj?

Matula čaj je snažno biljno piće koje se priprema sa mješavinom biljaka iz južnih regija Afrike.

Dok se sastojci mogu mijenjati ovisno o pojedinačnim preparatima, uobičajene sadržaj ovog čaja su divlji češnjak, guava list, lista Syzygium Cordathus, slatki krumpir, rooibos čaj, Artemesia Afra i Cyclopia Intermedia. Kao mješavina, ovaj čaj se stoljećima koristio u različitim afričkim plemenima kako bi ublažio brojne zdravstvene probleme, osobito one povezane s trbuhom, kao što su čirevi i probavne smetnje.

U ovom čaju nema kofeina, a okus je sličan kao nezaslađen zeleni čaj, ali kada dodate prirodne zaslađivače, svakako je ukusan.

Matula čaj – Priprema

Ako želite pripremiti matula čaj kod kuće, možete pripremiti mješavinu ljekovitih biljaka koje su gore navedena za ovaj čaj, ali matula čaj, mješavinu možete kupiti u mnogim prodavincama zdrave hrane ili online shopovima koji se bave prodajom ljekovitih čajeva. Iz toga razloga preporučujemo da kupite već pripremljen matula čaj.

  • Korak 1 – Nalijte vodu u lonac da prokuha
  • Korak 2 – Dodajte 1-2 čajne žličice matula praha ili suhe mješavine u čajnik
  • Korak 3 – Prelijte sa vrućom vodom i ostavite smijesu da se hladi 5 minuta.
  • Korak 4 – Procijedite i po potrebi dodajte med ili neki drugi prirodni zaslađivać.
POPULARNO:  ONA POTAPA KOPRIVU U ČINIJU VODE SVAKI DAN: SA NJOM BUKVALNO PRAVI ČUDA

Matula čaj protiv heliko bakterije

Mnogi ljudi tvrde da aktivni sastojci u matula čaju mogu neutralizirati heliko bakteriju do vrlo visokog stupnja – više od 90% eliminacije.

Ova bakterija je vrlo česta, i dok je potrebno dodatno istraživanje, rano izvješće pokazuje da je ovaj čaj odličan za ljude koji imaju problema sa heliko bakterijom.

Matula čaj – Nuspojave

Postoje neke nuspojave ovog čaja, naime nadutost i mučnina, u rijetkim slučajevima.

Izvor: biljemdozdravlja.com