MED JE MOĆAN PRIRODNI LIJEK KOJI POBJEĐUJE BOLEST BOLJE OD LIJEKOVA

Ovaj prirodni lijek spriječava razvoj bakterija koje su otporne na antibiotike i tako smanjuje rizik od infekcija.

Ako se borite protiv neke infekcije, doktori će vam vjerovatno prepisati antibiotike, ali malo ko zna da se najmoćniji antibiotik krije u prirodi, piše “Lepa & Srećna“.

Antibiotici prilikom liječenja infekcija ubijaju i dobre bakterije, pa tijelo čovjeka postaje slabije i podložnije oboljenjima. Takođe, kod pacijenata koji često piju antibiotike, bakterije postaju imune na te lijekove.

Nasuprot tome, istraživanja pokazuju da je med oduvijek bio najmoćniji prirodni antibiotik. Prednost meda u odnosu na antibiotike jeste to što ubija loše bakterije na više nivoa tako da ne mogu da razviju otpornost.

Med najviše bakterija ubija putem osmoze, tako što šećer u visokoj koncentraciji uzima vodu neophodnu bakterijama i tako smanjuje mogućnost za njihov opstanak u tijelu.

POPULARNO:  ONA POTAPA KOPRIVU U ČINIJU VODE SVAKI DAN: SA NJOM BUKVALNO PRAVI ČUDA

Neka istraživanja nalaze da bi bilo najbolje prvo koristiti med kao lijek, a da antibiotici budu krajnje sredstvo liječenja.

Med spriječava razvoj bakterija koje su otporne na antibiotike i tako smanjuje rizik od neizlječivih infekcija. Takođe, med se pored bakterija uspješno bori i protiv virusa i gljivica, što ga čini boljim lijekom od antibiotika svih vremena.