MEDICINSKA SESTRA MU JE PROVJERAVALA OTKUCAJE SRCA, A DJEČAK JE UČINIO DIRLJIVI POTEZ KOJI JE OBIŠAO SVIJET

Odlazak liječniku nikada nije zabavan, bez obzira na to koliko imate godina. Prestajanje sa svime što radite, spremanje u automobil, sjedenje i čekanje koje se čini kao da je zauvijek – i to sve samo da bi vas bockao i pregledavao netko u bijeloj kuti. Ne, hvala!

I tako kada je došlo vrijeme da jedna majka odvede svoje dijete k liječniku, ona je očekivala otpor. Jer ako se njoj kao odrasloj osobi nije sviđalo u ordinaciji, logično je bilo za pretpostaviti da se neće svidjeti niti djetetu. No nakon što je medicinska sestra započela s pregledom tako što je započela pregledavati vitalne znakove djeteta, majka je bila šokirana djetetovom reakcijom.

Zdravstveni pregledi su važan dio djetinjstva, a saznavanje informacija o tjelesnom, mentalnom i emocionalnom napretku vašeg djeteta je srž roditeljstva. Iz tog razloga je i ova majka naručila pregled svoga djeteta.

Nakon vaganja i provjeravanja temperature, došlo je vrijeme da sestra provjeri otkucaje srca djeteta. Hladni stetoskop bi učinio to da se pacijenti u početku šokiraju, no ovaj dječačić je reagirao drugačije. Umjesto da se uplaši hladnoga metala, on je svoju toplu kožu prinio bliže i nasmiješio se.

POPULARNO:  Bračne svađe zadaju glavobolje samo muškarcima

S osmijehom na licu, dijete se nagnulo i naslonilo svoju glavu na ruku medicinske sestre. Njezina umirujuća prisutnost je sve što je bilo potrebno kako bi dijete zaboravilo na čudnu sobu i hladne alate.

Ovaj neodoljiv video je dokaz kako su medicinske sestre u cijeloj medicini heroji ”iz sjene”. Njihovo ponašanje ima snagu zastrašujuć pregled preobraziti u vrijeme nježnosti, a bolan postupak u zabavnu igru ili pak dirljive trenutke u trenutke rasta i ljubavi.

Pogledajte kako se ovaj dječačić privio uz ruku sestre. Hvala Bogu da je majka uspjela sve to uhvatiti kamerom!

Izvor: novizivot.net