Mladi luk snižava visoki krvni tlak, a zdrav je za još puno toga

Mladi luk snižava visoki krvni tlak i štiti od dijabetesa tipa 2, a zdrav je i koristan u zaštiti protiv brojnih bolesti.

Mladi luk jača imunitet

Mladi luk obiluje vitaminima i mineralima. Posebice je bogat vitaminima A i C, koji jamče zdravlje cijelog organizma, snaže imunitet te su učinkoviti borci protiv infekcija u tijelu. Vitamin A ključan je i za zdravlje očiju, zarastanje rana, ali i u liječenju nekih crijevnih bolesti.

Čuvar kostiju i zuba

Ovo povrće zelenih listova sadrži i značajne količine kalcija te vitamina K, koji su prijeko potrebni za održavanje gustoće kostiju i zuba. Vitamin K ključan je i u procesu zgrušnjavanja krvi.

Mladi luk snižava visoki tlak i štiti od dijabetesa tipa 2

Mladi luk saveznik je zdravog srca i krvožilnog sustava. Dobar je izvor kalija te biljnog pigmenta kvercetina koji snižava visoki krvni tlak, a sadrži i tvari koje pospješuju cirkulaciju te smanjuju šansu od dobivanja dijabetesa tipa 2.

POPULARNO:  STOP ARTEROSKLEROZI I KRVNIM UGRUŠCIMA: Uz pomoć ovih savjeta iz prirode sačuvajte krvne žile

Poboljšava probavu i rad crijeva

Mladi luk, a pogotovo njegovi zeleni dijelovi dobar su izvor prehrambenih vlakana koje poboljšavaju probavu i rad crijeva.

Mladi luk pospješuje gubljenje kilograma

U stotinu grama zelenog luka nalazi se svega tridesetak kalorija pa se zato njegova konzumacija preporučuje osobama koje pokušavaju skinuti kilograme ili održati zdravu tjelesnu masu, piše “Pun Kufer“.