MOGU LI STEPENICE BITI NAJLJEPŠI DETALJ U KUĆI? U OVE ĆETE SE ZALJUBITI!

Pored toliko dostupnih tutorijala za “uradi sam” projekte čvrsto vjerujemo da svako može uljepšati i poboljšati svoj dom.

Na dominfo.ba možete pronaći mnoštvo različitih, manjih i većih, jednostavnih i zahtjevnih tutorijala, ali ovaj koji vam ovdje predstavljamo pretenduje da bude naš najdraži “uradi sam” projekat.

Razlog je dosta jednostavan, ako jedan kućni projekat može da učini da se zaljubite u stepenice, objašnjenja nisu potrebna.

stepenice uradi sam

Ovaj projekat smo vidjeli na stranici thehousethatlarsbuilt.com gdje možete pogledati kako drvene stepenice pretvoriti u najljepši detalj u kući.

Iako na linku iznad možete pročotati detaljno kako je urađen ovaj projekat, evo sažetka.

Vlasnik kuće je stare drvene stepenice prvo prefarbao (u crnu mat boju jer je i slika s takvom pozadinom), potom ih je pažljivo izmjerio. Sliku ovih cvjetnih motiva je skinuo sa sajta jednog muzeja (na sajtovima muzeja možete skinuti slike velike rezolucije) i to u skladu sa dimenzijama stepenica.

POPULARNO:  DOKAZ: NE UBIJA MASNA HRANA, NEGO – GRICKALICE!

Potom je kupio podnu oblogu od polivinila i odnio je u štampariju kako bi na tu podlogu odštampali sliku koju je izabrao (ovdje napominje da ako to zatražite u štampariji vjerovatno će vas gledati kao ludaka, ali nema veze, bitno je da vam odštampaju podlogu).

Dobra stvar polivinila je što s jedne strane ima ljepilo te ga samo trebate pažljivo nanijeti na pod, u ovom slučaju stepenice.

Rada i truda ima, ali itekako se isplati.

 

dominfo.ba