Može li aloe vera zamijeniti kremu poslije sunčanja?

Izgleda da krema poslije sunčanja može napraviti više štete nego koristi, pogledajte kako je to moguće

 

Svi znamo koliko je pravilna zaštita kože od sunca važna za očuvanje zdravlja naše kože. Korištenje krema i ostalih sredstava za sunčanje, kao i krema za nakon sunčanja, djeluju za zaštitu kože tijekom jakog sunca.

Prema znanstvenicima koji su provodili istraživanja o važnosti i utjecaju krema nakon sunčanja, takva sredstva mogu napraviti više štete nego koristi za vašu kožu, donosi Independent.

Kreme za sunčanje čine kožu osjetljivijom
“Formule namijenjene za korištenje nakon sunčanja često sadrže guste konzistencije s uljem koji omekšavaju barijere na koži te je ona tako mnogo podložnija stvaranju upala”, rekla je dermatologinja Michaella Bolder za Independent.

Dodala je kako sva sredstva za korištenje nakon sunčanja u sebi imaju razne kemikalije i parfeme što samo dodatno oštećuje već ionako oštećenu kožu. Neke kreme za sunčanje (i nakon sunčanja) imaju čak i toksične sastojke što može uzrokovati velike probleme s kožom, a kao takve navodno ni ne sprječavaju pojavu karcinoma kože.

POPULARNO:  DA LI SU NAŠE MAJKE U PRAVU: MOŽEMO LI SE STVARNO PREHLADITI AKO IZAĐEMO NAPOLJE MOKRE KOSE?!

Rješenje se nalazi u aloe veri?
Dermatolozi spomenutog istraživanja navode kako je učinkovita alternativa za kreme poslije sunčanja ljekovita aloe vera.

Za dobrobiti aloe vera svi znamo, no kakve veze ima s našom kožom tijekom i nakon sunčanja? Naime, aloe vera ima protuupalno djelovanje zbog čega je odlična za kožu nakon sunčanja, kao i kod opeklina nastalih prejakim utjecajem sunca na kožu. Aloe vera također smanjuje iritaciju kože što je odlično ako je vaša koža oštećena djelovanjem štetnih UV zraka.

 

https://www.hercegovina.info