MUŠKARCI, PUSTITE SVOJE ŽENE DA SPAVAJU DUŽE! ŽENE TREBAJU VIŠE SNA NEGO MUŠKARCI, EVO ZAŠTO…

 

Ako ste jedan od onih parova koji se ponekad bore oko toga ko treba više sna i ko spava više, nemojte se više boriti! Znanost sada ima odgovor na to pitanje i podržava dame!

Naime, prema istraživanju, žene su one koje trebaju više sna, a ne muškarci. To je zato što su znanstvenici nakon ispitivanja 210 žena i muškaraca srednjih godina otkrili da nedostatak sna utječe više na zdravlje žena, nego muškaraca.

Štoviše, otkrili su da, kada je riječ o ženama, loš san snažno je povezan s pojačanim psihičkim poteškoćama i pojačanim osjećajima bijesa, depresije i neprijateljstva. Suprotno tome, ti osjećaji nisu bili povezani s poremećajem sna kod muškaraca.

“Jedna od glavnih funkcija sna je da dopustiti mozgu da se oporavi i popravlja. Tijekom dubokog sna, korteks – dio mozga koji je odgovoran za pamćenje, jezik i tako dalje – odvaja se od osjetila i odlazi u način oporavka “, kaže profesor Jim Horne, redatelj na Sveučilištu Loughborough u Sleep Research Centru i autor knjigu “Putovanje kroz znanost spavanja”.

Dakle, što više upotrebljavate mozak tijekom dana, to je potrebno više oporavka tijekom noći, pa je potrebno više spavanja. I zato što su žene poznate da tijekom dana obavljaju više zadataka, koriste više snage mozga nego muškarci, pa zauzvrat – trebaju više spavanja kako bi dobro funkcionirali.

“To je zato što su ženski mozgovi različito povezani od muškaraca i složeniji su, pa im je potreba za spavanjem nešto veća. Prosjek je 20 minuta više, ali neke žene možda trebaju malo više ili manje od toga “, dodaje Horne.

POPULARNO:  PIJE SE 7 DANA, A SKIDA SALA SA STOMAKA: OVAJ NAPITAK JE HIT U SVIJETU...

Drugim riječima, ženama je potrebno više vremena za opuštanje i spavanje zbog složenih mozgova da se oporave. Dakle, gospodo, neka tvoja žena spava duže. Bitno je za nju i njeno zdravlje.

Izvor: mislipozitivno