NAJPOPULARNIJE PAPUČE NISU DOBAR IZBOR ZA VAŠA STOPALA

“Ne postoji bolja obuća za noge”, tvrde mnogi fanovi “Kroks” papuča, koje su izrazito neatraktivne, ali i na dobrom glasu zbog podrške koje daju stopalima i materijala koji im dozvoljava da dišu.

Bar se tako mislilo sve dok Huffington Post nije objavio članak sa izjavom specijaliste ortopedije Megan Lejkoja tvrdi da ova obuća uopšte nije pametan izbor.

Zašto?

Upravo zbog svoje nestabilnosti i preširokih kalupa koji su stvoreni da bi stopalu bilo “udobno”, zapravostvaraju kontraefekat.

“Nažalost, Kroksice nisu pogodne za svakodnevno nošenje. Kad peta nije stabilna, prsti se grče, što može da dovede do raznih deformacija prstiju, problema sa noktima, kurjih očiju…”, upozorava Lej.

Srpski lekar otkriva: Ovakvo lupanje srca može da bude fatalno!

doktor Aleks Kor, predsednik Američke Akademije za sportsku medicinu i ortopediju, podržao je ovu izjavu.

POPULARNO:  PLAČ OSLOBAĐA, A SVAĐA UBIJA

On kaže da mu se ljudi koji nose Kroks papuče često žale na bol u peti i zadnjoj strani stopala, zbog čega ni u kom slučaju ne predlaže da se ovakva obuća nosi 8 do 10 sati dnevno.

Ako baš ne možete da se odvojite od ovih cipela sa rupicama, bar ograničite vreme boravka u njima i pazite da što manje grčite prste dok ih nosite.

Foto: Profimediaizvor: still.kurir.rs