NAPITAK OD LIMUNA I ČEŠNJAKA ZA SNIŽAVANJE MASNOĆE U KRVI

     SASTOJCI:

 • 1 kg limuna
 • 30 režnjeva domaćeg češnjaka
 • 1 l vode
 • PRIPREMA:
 1. evo me pucaju zdravstvene teme
 2. izrezati limun na ploške a češnjakprotisnuti u spravi predviđenoj za to( il narezati) -ali ne cijele režnjeve stavljati jer se iz češnjaka oslobađaju neki spojevi tek kad ga “stisnete”..
 3. staviti kuhati vodu i kad proključa odjednom ubaciti limun i češnjak, pustiti par minuta -znači da samo baci mali ključ!!
 4. malo pustiti da se ohladi, zatim uzmete sterilnu gazu 1×1 m i presavijete ja na pola pa opet na pola i kroz nju iscjedite tekućinu(preko pirije ,traktura il kak se svezove-lijevak) u plastičnu bocu(od vode)
  e sad dobro zamotajte gazu oko komada limuna-da ništa ne ispada i dobro istisnite svu tekućinu i malo kašasto što uspijete stisnuti..
 5. tip-ja imam na rukama one tanke kirurške rukavice iz možete- zaključiti- kojeg -razloga..
 6. 6.
  boja napitka se kreće od žućkaste do zelenkaste ovisno o češnjaku ( od domaćeg je zeleno..) i ispadne skoro puna boca od 1, 5 l
 7. svaki dan piti 0, 3-0, 5-(znači mjera ko žestica) 3 puta dnevno-to je preporuka a znam da su ljudi pili i jednom il dvaput..
 8. količina je za cca 10 dana
 9. čuvati u frižideru

POSLUŽIVANJE

iz primjera mog supruga-otkad zna za sebe ima sve moguće masnoće povišene i kolesterol i trigliceride i masnće nakupljene na stjenkama krvnih žila.. namjerno smo radili krvnu sliku prije i poslije i on( a ni dr. )nije mogao vjerovati- sve vrijednosti su mu bile na normali i to najniže. moram reći da je pio tri ture između mjerenja.i spasilo ga od bay passa, pa svi koji imate s tim problema rado dijelim ovaj jednostavan a učinkovit recept s vama! i bez brige miris češnjaka neutralizira limun tako da se može piti i kad se ide na posao!! nadam se da će nekom pomoći

coolinarika