Napunila je 17 i još nije dobila menstruaciju: Otišla je kod doktora i saznala BOLNU ISTINU

Rebeka Najt, 25-godišnjakinja iz Sjeverne Irske, ostala je slomljena nakon što je otkrila da je rođena bez vagine i materice, a to je saznala tek kada je napunila 17 godina.

Ona je, kao i mnoge druge djevojke, očekivala da će dobiti menstruaciju u tinejdžerskim godinama, ali kada je napunila 17 počela je da se brine. Posjetila je doktore i nakon brojnih testiranja saopštili su joj kako ima rijedak Majer Rokitanski Kaster Hauser (MRKH) sindrom, zbog kojeg je rođena bez vagine i materice.

 Kao što možete zamisliti, bila sam slomljena i šokirana. Nisam mogla da vjerujem da se to događa meni – ispričala je ona za “Daily Mail”.

Kako bi joj taj organ normalno funkcionisao, 2013. godine je imala rekonstrukciju vagine.

– Posebno sam bila očajna zbog činjenice da neću moći da rodim dijete. Ne postoje riječi koje bi opisale taj osjećaj. Ali, postoje opcije poput surogat majke ili usvajanja i ovaj sindrom me neće zaustaviti da postanem majka – ističe 25-godišnja Rebeka.

POPULARNO:  Samo 5 sati nakon što je popila napitak od đumbira desilo se nešto sasvim neočekivano!

Do šokantnog otkrića Rebeka je došla nakon što je napunila 17 godina, kada je odlučila da posjeti ginekologa prvi put i otkrije zašto još nije dobila prvu menstruaciju. Tada joj je otkriven ovaj rijedak sindrom koji pogađa jednu od 5.000 žena.

Iako njeni jajnici funkcionišu normalno, ona neće moći da rodi dijete jer nema matericu, ali će moći da bude biološka majka ako se odluči da dijete rodi uz pomoć surogat majke. O svom neobičnom stanju napisala je i knjigu ‘Djevojka bez…” kako bi pomogla djevojkama koje su rođene sa istim sindromom, prenosi “Žena“.