NE BACAJTE IH! 10 GENIJALNIH UPOTREBA PODERANIH NAJLONKI

Kada vam pukne očica na najlonkama ne morate ih bacati u smeće. Možda više nisu dobre za nošenje, ali ih zato možete iskoristite na druge kreativne načine u domu. Vrijedi isprobati sve savjete s ove liste

1. Zaštita za ukrasni papir

Ako vam za pakovanje poklona treba tek komadić ukrasnog papira, ostatak možete staviti u nogavicu od najlonke i tako ga zaštiti od razlistavanja i prašine, te ga zadržati u vrhunskoj formi za kasniju upotrebu.

2. Spasite gumbe od usisavanja 

Preko cevi za usisavač navucite najlonku i tako pri usisavanju sprečite gubitak gumbi, naušnica i sličnih malih predmeta.

3. Čišćenje prašine 

Najlonku navucite poput rukavice, pa istom pređite po teško dostupnim mestima za čišćenje prašine. “Poderana najlonka odličan je saveznik pri čišćenju prašine s teško dostupnih mesta, ili kao alat koji će vam pomoći u vrtlarenju. 

4. Cedilo za boju 
Stare najlonke možete iskoristiti i kao cedilo za boju za zidove. Fino tkanje pomoći će vam da se rešite grudica i tako sebi obezbedite lepši izgled doma.
5. Uže za vrtlarenje 
Najlonke možete iskoristiti i pri vrtlarenju – njima možete podvezati rajčice, stabilizirati položaj dinja i lubenica prilikom uzgoja.
6. Održite svežinu luka 
Stavite li luk u najlonku, produžit ćete svežinu ovoga povrća čak do šest meseci.

7. Laštilo za cipele 
Želite li svojim cipelama dati visok sjaj, istrljajte ih starim najlonkama.

8. Ulošci za cveće 
Najlonke mogu biti odlični ulošci za cvetne tegle. Kroz njihove fine niti može iscuriti voda, ali ne i zemlja.

9. Repelenti protiv moljaca 
Kuglice kamfora stavite u najlonku, pa obesite u ormar i tako sprečite pojavu moljaca i njihovo uništavanje vaših omiljenih komada odeće.

10. Izvlači vlagu 
Pesak za mačke izvući će vlagu iz vašeg kofera. Naspite ga u najlonku i držite u koferima do sledeće upotrebe.

Izvor: zadovoljna.hr