NE POSTOJI LIJEK KOJI SE USPOREĐUJE S OVIM: OVO ĆE IZLIJEČITI VAŠE BUBREGE, GUŠTERAČU I JETRU!

Korijander (coriandrum sativum) je biljka koja potječe iz Južne Europe. Visoka je između 30 i 90 cm, a lišće i plodovi imaju specifičan miris pa se koriste kao začin.

 

Naziv potiče od grčke riječi koriannon, što znači stjenica. Osim što kao začin, korijander ima mnogo učinaka na zdravlje.

Korijander je bogat eteričnim uljima, vitaminom C i organskim kiselinama, a ulje sadrži oko 70 posto linalola, kao i pineol, limonen i geraniol.

Pozitivni učinci korijandera

1. Čisti organizam od toksina i metala

Korijander je jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina. Ova biljka veže na sebe atome toksina i izbacuje ih iz organizma.

2. Prirodni je lijek za anemiju

Korijander sadrži željezo, koje se lako apsorbira u krv. Ako ste anemični, stavite pregršt korijandera u juhu, ili jelo od povrća. Mljeveni korijander možete pomiješati s maslinovim uljem, i začinima i namazati na hljeb.

3. Ublažava artritis i reumu

Cineol i linolna kiselina prisutni u korijanderu djeluju protiv reume i artritisa te su djelotvorni u smanjivanju oteklina. Učinkovit je i kod oteklina nastalih zbog lošeg rada bubrega ili anemije.

4. Smanjuje razinu holesterola i šećera

Kiseline koje se nalaze u korijanderu su učinkovite u smanjivanju količine holesterola u krvi. Osim toga, suzbijaju nakupljanje holesterola u arterijama i venama.

Zahvaljujući djelovanju na endokrine žlijezde, korijander povećava izlučivanje inzulina iz gušterače i pomaže u apsorpciji šećera u krvi. Ovo svojstvo je korisno za oboljele od dijabetesa.

5. Normalizira probavu

Zahvaljujući eteričnim uljima koji sadrži, korijander pomaže u izlučivanju enzima i probavnih sokova. Neki elementi eteričnih ulja korijandera pospješuju rad jetre i crijeva.

Djelotvoran je kod dijareje uzrokovane bakterijama i gljivicama. Svježi listovi korijandera stimuliraju apetit.

6. Ublažava ciklusne tegobe

Korijander potiče lučenje endokrinih žlijezda. To svojstvo pomaže u uspostavljanju ciklusa i ublažava bolove.

7. Liječi usne čireve

Citronelol je odličan antiseptik. Uz to, ostali sastojci biljke imaju antimikrobno djelovanje. Osim u liječenju čireva, korijander osvježava dah.

8. Čuva zdravlje očiju

POPULARNO:  SVAKA KUĆA TREBA DA IMA ULJE OD RUZMARINA: REŠAVA PROBLEME OD GLAVE DO PETE!

Korijander je bogat vitaminom A i vitaminom C, mineralima i eteričnim uljima koja usporavaju starenje oka.

Korijander ima i antimikrobna svojstva koja štite oči od zaraznih bolesti.

9. Pomaže kod kožnih bolesti

Dezinfekcijska, detoksikacijska, antiseptička, i antioksidacijska svojstva korijandera idealna su za liječenje kožnih bolesti.

Osim toga korijander pomaže u liječenju upala. Pretpostavlja se da ima antikancerogena svojstva.

Eterično ulje upotrebljava se u proizvodnji parfema.

Kako koristiti korijander

List korijandera se koristi svjež. Ima jaku aromu i najčešće se upotrebljava u južnoameričkoj i azijskoj kuhinji.

Svježe mljeveno sjeme izvrstan su dodatak pecivima, juhama, jelama od povrća i mahunarkama.

Svježe lišće korijandera možete dodati u juhu, salatu ili jelo od povrća.

Možete od njega napraviti i pesto (pastu) od korijandera.

Sastojci

1 češanj češnjaka
1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
1 čaša lišća korijandera
2 žlice soka limuna
6 žlica maslinovog ulja
morska sol

Priprema

Korijander i ulje sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete smjesu. Ako je potrebno, dodajte vode.

Konzumirajte svakodnevno, na komadu hljeba.

Da, to je dobro, ovaj super zdrav začin može izliječiti gušteraču, bubrege i jetru. Ovaj začin je glavni sastojak mnogobrojnih hrane i različitih namirnica. Dame i gospodo, govorimo o super zdravom korijanderu.

Prema riječima stručnjaka, korijandar je vjerojatno jedan od najučinkovitijih detoksifikatora teških metala i drugih toksičnih elemenata u našem tijelu. To je savršen lijek za vađenje žive iz vaših organa.

Mnogo otrovnih hemikalija, uključujući teške metale, povezano je s ozbiljnim zdravstvenim problemima kao što su rak, emocionalni problemi, problemi s bubrezima, plućna bolest, i slabe kosti.

Korijander je biljka s širokim osjetljivim čipkastim zelenim lišćem i ukusnim okusom. Sjeme je poznato kao korijander.

Također sadrži veliku količinu vitamina A i K. On ima također antiseptička, protugljivična i protuupalna dejstva. To će vam pomoći smanjiti infekciju i upalu.

Najbolji način ugradnje korijandera u vašu zdravu prehranu je dodavanje pregršt svježeg, organskog korijandera u obroke.

izvor stilzivota.info