NEOBIČNA PRIČA PORODICE IZ VOJVODINE MAŠTALI O DVE ĆERKE, A ŽELJA IM SE ISPUNILA TEK POSLE PET SINOVA…

Kuljići, Jelena (35) i Gojko (40), oduvek su želeli da imaju dve ćerke i punu kuću dece. Dobili su jednu devojčicu, a onda zaredom – pet dečaka! Tek nedavno ispunila im se davnašnja želja

 

Supružnici Jelena i Gojko Kuljić iz Nove Gajdobre u braku su od 2002. godine, kada im se rodila Nataša (16), a potom i pet sinova: Vukašin (14), Stefan (13), Uroš (11), Dušan (7) i Mihajlo (2). Kuljići kažu da su oduvek hteli puno dece, i barem dve ćerke, a želja im se ispunila jer su deca pre dva i po meseca dobila i sestricu Lidiju.

Mama Jelena (35) trenutno ne radi zbog puno obaveza, a otac Gojko (40) ima privatnu limarsku radionicu. Kuljići žive u novoj kući sa osam soba i dva kupatila, a gradili su je uporedo sa rađanjem dece.

Novi dom stalno nasmejanih Kuljića nalazi se uz Gojkovu porodičnu kuću, pa deca rastu s babom i dedom i stricem i strinom koji imaju blizance, pa im je još veselije. Jelena priznaje da joj i nije bilo baš lako da izađe na kraj sa toliko dece jer Gojko radi po ceo dan da bi normalno živeli, ali ističe da joj je srce prepuno jer je kod njih svaki dan žurka.

– Deca su nam hvala bogu zdrava i dobra, a što su stariji, sve su odgovorniji. Uvek na njih mogu da računam i sve je stvar dobre organizacije. Tata nam je stalno na poslu i nedostaje nam, ali mi se snalazimo. Stariji uvek uskoče da pričuvaju mlađe i svako ima svoja zaduženja – uz osmeh nam priča Jelena.

Dodaje i da se trudi da što manje optereti decu tokom školske godine, da mogu da se posvete svojim obavezama kojih ima puno jer dečaci pored škole treniraju košarku, neki idu u muzičku školu, neki uporedo idu i na folklor, a najstarija Nataša je doskoro trenirala odbojku.

– Trudim se da svakom dam neki zadatak koji ne traje duže od pet ili 10 minuta. Neko da skloni sudove, neko da izbaci smeće, neko da pričuva mališane… To njima ne oduzme puno vremena i rado sve urade, a meni puno znači i svi su zadovoljni – objašnjava nam ova vedra majka.

POPULARNO:  ISPOVEST ŽENE KOJA JE OSTAVILA SVOJU DECU: “NIJE MI ŽAO“

Kako kaže, uvek je neki gost na ručku, a za slavu se sprema minimum 200 sarmi. Mama Jelena kaže da ne zna šta to znači kuvati za malo ljudi jer im je ionako svakoga dana puna kuća.

– Gojko i ja volimo društvo, a deca pogotovo. Što nas je više, to je veselije. Svakodnevno skuvam malo više. Ako nema za još petoro, kao da nisam kuvala jer deca stalno dovode drugare, pa naravno da će ostati na ručku. Tu su i nezaobilazni kolači koje pravim jer mi je mnogo isplativije nego da stalno kupujem keks i čokoladu. Samo mali primer, mi za slavu, pored ostalih specijaliteta, pravimo još minimum 200 sarmi – priča nam Jelena kroz smeh

 *Najmlađi član porodice sa mamom, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ponosni tata Gojko kaže da momke sa kojima radi stalno tera da se žene.

– Deca su veliko bogatstvo. Sa prvim detetom je najteže jer nemaš ništa i ne znaš ništa, a posle je lako – priča nam kroz smeh Gojko, koji je pored silnih obaveza angažovan i u KUD-u „Jovan Dučić“ u Novoj Gajdobri i oko organizacije tamošnje tradicionalne manifestacije Sač fest, a nedavno je bio i crkveni kum.

Za Novu godinu – puna kuća mališana

Majka kaže da druga deca vole da dolaze kod njih jer im je puna kuća i uvek je veselo, pa se kod njih već tri godine zaredom slavi Nova godina.

– Svako dete dovede par drugara i bude ih minimum 25, a njih sedmoro-osmoro ostane i da prespava. Meni i Gojku je drago zato što znamo gde su i šta rade, a i drugi roditelji su mirni, pa smo svi srećni – naglašava Jelena.

Izvor: blic.rs