NOVI RECEPT ZA NAPITAK KOJI POMAŽE KOD OTEKLINA: ČAJ OD PERŠUNA SA ĐUMBIROM KOJI SE LAKO PRIPREMA I NA POSLU

Iako je poznat kao začin, od peršuna možete pripremiti napitak i na poslu koji pored toga što je ukusa, leči mnoge boljke…

Otok u nogama, poznat i pod nazivom edem, može se pojaviti kao posledica PMS-a, trudnoće, loše cirkulacije, upotrebe prerađene i slane hrane, slabe pokretljivosti i kao posledica konzumacije određenih lekova, piše LoveSensa.

U ovim slučajevima je normalno da dođe do edema, međutim kod nekoga je ovaj problem konstantno prisutan. Pojava hroničnihg otoka nogu ili članaka može ukazivati na probleme srca, jetre i bubrega. U slučaju da otok vremenom ne spadne, trebalo bi da konsultujete lekara.

Tokom povremene pojave edeme, konzumiranje prirodnih, biljnih čajeva može pomoći da se izbaci višak vode iz tela, a samim tim i smanji otok. Jedna od tih magičnih biljaka jeste peršun, koji je u praksi koristio i sam Hipokrat za lečenje reume, kamena u bubregu, ali i kao protivotrov.

POPULARNO:  AKO VAM HEMOROIDI PRAVE PROBLEM, OTIĐITE DO KUHINJE, JER JE TU LIJEK ZA VAŠU BOLNU MUKU!

Primena peršuna može da brojne tegobe kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi sa probavom i urinarnim traktom. Takođe je uspešan i u lečenju bronhitisa, uspostavljanju stabilnog krvnog pririska i jačanju kostiju.

Metoda pripreme čaja od peršuna:

Izaberite najlepše listove peršuna i njima napunite metalnu kuglicu za čaj, odnosno cediljku. Vodu ostavite da provri, a potom u nju ubacite kuglicu. Ostavite je u vodi 5 do 7 minuta, kako bi voda apsorbovala sve lekovite draži peršuna. Kako bi vaš čaj učinili ukusnijim, po želji dodajte limun, đumbir i med.
Najbolji efekat ovog lekovitog napitka osetićete ako ga pijete dok je još vruć. Za razliku od drugih recepata i odbijajućih ukusa, ovaj čaj je praktičan za pripremu čak i na poslu, a možete ga obogatiti začinima po volji, kako bi vam ukus u potpunosti odgovarao.

izvor: lisa.rs