Odlično sredstvo za čišćenje: Pogledajte što sve možete s polovicom limuna

Liz Amaya objavila je kratki video na Instagramu u kojem je pokazala kako koristiti stare polovice limuna za čišćenje kuće, a njezini trikovi oduševili su mnoge.

Umjesto uobičajenih sredstava za čišćenje, isprobajte ovaj prirodan način i vaša kuća će se sjajiti.

Osvježavanje hladnjaka

Prvi način na koji možete koristiti stare limune je za osvježavanje hladnjaka. Jednostavno polovicu limuna stavite u vrata hladnjaka kako biste uklonili neugodne mirise. Limunska kiselina u limunu djeluje tako da upije sve neugodne mirise i zamijeni ih lijepim svježim mirisom. Vrijedno je zapamtiti da ćete morati mijenjati polovicu limuna barem jednom tjedno.

Uklanjanje hrđe

Drugi način na koji mnogi koriste limun u kući je uklanjanje mrlja hrđe s metala. Jednostavno utrljate limun na mrlje kako biste ih se riješili, a razlog zašto limun djeluje tako dobro je zato što kiselost limunovog soka reagira s kamencem ili hrđom kako bi omekšao i otopio naslage.

POPULARNO:  PECIVA ZA SENDVIĆE BOLJA OD ONIH IZ PEKARE

Čišćenje tuša

Limun je izvrstan za čišćenje stakla u tuš-kabinama. Jednostavno utrljajte polovicu limuna na vrata kako biste se riješili nakupina, prljavštine i vodenih mrlja.

Čišćenje perilice posuđa

Konačno, limun nevjerojatno dobro pomaže osigurati da vam posuđe svaki put sjaji nakon pranja u perilici posuđa. Sve što trebate učiniti je staviti limun na gornju ladicu perilice posuđa, a zatim uključiti uređaj na redoviti ciklus. Limunska kiselina u limunu čisti vapnenac i dezodorira perilicu posuđa, a pritom posuđe izgleda blistavo čisto. No, trik bi se trebao koristiti samo povremeno, a ne svaki put kada koristite perilicu posuđa,

piše Daily Mail, a prenosi Večernji list.